Nicaragua

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Managua
Andere grote steden: Léon, Masaya en Tipitapa
Munteenheid: Nicaraguaanse córdoba (NIO)
Oppervlakte: 130.373 km²
Inwoners: 5.727.707 (2012)
 

Nicaragua is een land in Midden-Amerika in het continent Noord-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Honduras en in het zuiden aan Costa Rica. Verder heeft het in het westen een kustlijn aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Caribische Zee. Het land wordt, voornamelijk in het westen, doorkruist door 25 actieve en inactieve vulkanen. Het westen van Nicaragua is dan ook erg bergachtig en hier bevinden zich tevens de grootste steden van het land. In het westen liggen ook de grootste meren, waarvan het Meer van Nicaragua (Cocibolcameer) de grootste is. Het oosten van het land wordt gedomineerd door laagvlaktes. Hier hebben tropische regenwouden de overhand.

Reisinformatie Nicaragua

Tijdsverschil:
In Nicaragua is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Managua:
9030 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Nicaragua is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Nicaragua.
Visum:
Nee
Reizen naar Nicaragua:

Goedkope vliegtickets Nicaragua

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Nicaragua is Spaans de enige officiële taal. Daarnaast wordt er op kleine schaal ook Engels gesproken.

Beste reistijd Nicaragua

De beste reistijd voor Nicaragua is van november tot en met maart. Het is dan gemiddeld 28 graden in Nicaragua en je ontwijkt de door regenbuien geteisterde periode tussen mei en oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Nicaragua worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Nicaragua naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Nicaragua is christelijk, waarvan de rooms-katholieke kerk de meeste aanhangers heeft. Het aantal protestanten en mormonen is in Nicaragua aan het toenemen.

Populaire bezienswaardigheden

Eén van de mooiste nationale parken van Nicaragua ligt in het westen van het land, aan de rand van het Meer van Nicaragua. Het Parque Nacional Volcán Masaya beschikt over twee actieve vulkanen en in het park vind je mooie bloemen, maar ook dieren als apen, herten en papegaaien. Er zijn tevens verschillende wandelpaden aangelegd. Andere mooie parken in Nicaragua zijn Reserva Natural Estero Padre Ramos (een beschermd mangrovegebied)en La Reserva de la Biosfera Bosawas (het grootste beschermde tropische woud in Midden-Amerika). Ook voor een strandvakantie ben je in Nicaragua aan het juiste adres. De prachtige Corn eilanden (Islas del Maíz) in de Caribische Zee bestaan uit een groot en klein eiland met prachtige stranden en helderblauw water. Een andere strandbestemming in Nicaragua is het stadje San Juan del Sur, in het zuidwesten van het land. De mooiste stad van Nicaragua is ongetwijfeld Granada. Deze stad ligt aan de voet van een vulkaan en beschikt over veel koloniale gebouwen. Enkele bezienswaardigheden hier zijn de kathedraal, het klooster en Las Isletas. Las Isletas is een eilandengroep van 365 kleine eilandjes en beschikken over mooie flora en fauna. Granada ligt niet ver van hoofdstad Managua. Hier zijn vooral het nationale paleis en het theater een bezoek waard. Tot slot de stad Léon. Deze stad staat, mede door de aanwezige ruïnes na een vulkaanuitbarsting, op de Werelderfgoedlijst. Ook mooi in deze stad is de kathedraal.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 22:14 uur
Categorieën: Noord-Amerika