Nepal

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Kathmandu
Andere grote steden: Pokhara, Lalitpur en Biratnagar
Munteenheid: Nepalese roepie (NPR)
Oppervlakte: 147.181 km²
Inwoners: 29.890.686 (2012)
 

Nepal is een land in Zuid-Azië. Het land bevindt zich midden in de Himalaya en ligt ingeklemd tussen China (Tibet) in het noorden en India in het zuiden. Het grootste gedeelte van Nepal is bergachtig, waarvan de Himalaya het volledige noorden in beslag neemt. Maar ook de rest is hoog. Acht van de tien hoogste bergen in de wereld liggen in Nepal. Zo ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest met 8848 meter. Het zuiden van Nepal bestaat uit laagland (Terai) en in het midden van het land bevinden zich heuvels en lage bergen. Het zuiden is met haar subtropische klimaat tevens het meest vruchtbare deel van Nepal.

Durbar Square in hoofdstad Kathmandu (Foto: Wikimedia Commons)

Durbar Square in hoofdstad Kathmandu (Foto: Wikimedia Commons)

Reisinformatie Nepal

Tijdsverschil:
In Nepal is het tijdens onze zomertijd 3 uur en 45 minuten later. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur en 45 minuten tijdsverschil.
Afstand A'dam-Kathmandu:
6985 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Nepal is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Nepal.
Visum:
Ja
Reizen naar Nepal:

Goedkope vliegtickets Nepal
Vakantie en rondreizen Nepal

Nepal reizen

 

Talen

In Nepal is Nepalees de enige officiële taal. Daarnaast worden in Nepal nog ongeveer honderd andere talen en dialecten gesproken, waaronder Maithili, Bhojpuri en Tharu.

Beste reistijd Nepal

De beste reistijd voor Nepal is in het voor- en najaar. In de maanden maart, april, mei en oktober is de temperatuur met gemiddeld 27 graden aangenaam en er valt niet veel regen. In tegenstelling tot onze zomermaanden. In de Himalaya is het gedurende het hele jaar een stuk kouder dan in de lagergelegen gebieden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Nepal worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Nepal naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Nepal (ongeveer 81 procent) hangt het hindoeïsme aan. Daarnaast heeft ook het boeddhisme veel aanhangers (9 procent). Verder zijn er nog moslims (4 procent) en een kleine groep gelooft in inheemse religies.

Populaire bezienswaardigheden

Nepal is door haar bijzondere ligging een land met een speciaal karakter. In het noorden van het land ligt het Himalayagebergte. De bergen, die in de top het hele jaar bedekt zijn met sneeuw, kun je uitstekend trek- en wandeltochten maken. In hoofdstad Kathmandu, in het midden van het land, maar ook vanuit Nederland bieden reisorganisaties georganiseerde trektochten in Nepal aan. Bij een bezoek aan Nepal mag de hoofdstad niet overgeslagen worden. Het bijzondere Kathmandu ligt in een dal en wordt omgeven door bergen tot 2700 meter hoog. In de oude binnenstad staan tal van prachtige boeddhistische stoepa's en hindoeïstische tempels. Vooral rond Durbar Square, dat op de Werelderfgoedlijst staat, staan veel mooie religieuze gebouwen. Enkele bezienswaardigheden zijn het koningspaleis, de Seto-Machhendranath tempel, de Shiva-Parvati tempel en de Trailokya-Mohan tempel. De belangrijkste stoepa van Nepal bevindt zich vijf kilometer ten noorden van het centrum. De stoepa van Bodnath is met haar veertig meter in breedte één van de grootste boeddhistische bouwwerken ter wereld. Ook de stad Pokhara is een populaire toeristische trekpleister. Deze stad heeft een oud centrum, maar is vooral mooi door haar ligging. Vanaf de berg Sarangkot heb je een prachtig uitzicht over het gebied, dat wordt gedomineerd door meren. Nepal beschikt in de vorm van het nationale park Royal Chitwan ook over een mooi oerwoud waar je tijgers, krokodillen, olifanten en neushoorns kunt spotten. Dit park ligt in het zuiden van het land, tegen de grens met India aan.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 22:09 uur
Categorieën: Azië