Nauru

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Yaren
Andere grote steden: Boe, Anabar en Anibare
Munteenheid: Australische dollar (AUD)
Oppervlakte: 21 km²
Inwoners: 9378 (2012)
 

Nauru is een land in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië in de zuidelijke Grote Oceaan. Nauru bestaat alleen uit het hoofdeiland Nauru en is onderdeel van de eilandengroepen die Micronesië vormen. Met 21 km² is Nauru de kleinste eilandstaat ter wereld. Ten noorden van Nauru liggen de Marshalleilanden, in het oosten ligt Kiribati, in het zuidoosten Tuvalu, in het zuiden de Salomonseilanden en in het westen Papoea-Nieuw-Guinea. Hoewel Yaren wordt gezien als de hoofdstad van Nauru heeft het land officieel geen hoofdstad. Vrijwel alle dorpen op het eilanden liggen langst de kust. Verder is het eiland overwegend heuvelachtig en groen.

Reisinformatie Nauru

Tijdsverschil:
Op Nauru is het tijdens onze zomertijd 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 11 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Yaren:
14.030 km
Vliegduur:
Ongeveer 21 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Nauru is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Nauru.
Visum:
Ja
 

Talen

Op Nauru is Engels de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Nauruaans en Marshallees gesproken.

Beste reistijd Nauru

De beste reistijd voor Nauru is in de maanden januari, februari en maart. Het is dan net als de andere maanden in het jaar ongeveer 30 graden, maar er valt wat minder neerslag. Hoewel dat relatief is, want ook in deze maanden kan er veel regen vallen op Nauru.

Vaccinaties en inentingen

Voor Nauru worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Nauru naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Nauru is christelijk. Daarnaast is er ook een grote groep aanhangers van het bahaïsme.

Populaire bezienswaardigheden

Nauru is met haar 21 km² de kleinste eilandstaat ter wereld. Met een oppervlakte dat vergelijkbaar is met het Waddeneiland Schiermonnikoog heeft het toeristen weinig te bieden. Het land heeft dan ook slechts twee hotels. Op het dorp Arenibek na liggen alle dorpen langs de kust. De mooiste stranden van Nauru liggen in het noorden van het eiland. Rond de plaats Anibare is de natuur nog ongerept en kun je het beste zwemmen in de zee. Dat is niet aan te raden in het oosten van het land waar een gevaarlijke onderwaterstroming en hoge branding is. Op het eiland zijn nog veel restanten te vinden van de oorlog en fosfaatvelden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:13 uur
Categorieën: Australië