Namibië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Windhoek
Andere grote steden: Rundu, Walvisbaai en Swakopmund
Munteenheid: Namibische dollar (NAD)
Oppervlakte: 824.268 km²
Inwoners: 2.165.828 (2012)
 

Namibië is een land in het zuidwesten van Afrika. In het westen heeft het een lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Verder wordt Namibië ingesloten door Angola en Zambia in het noorden, door Botswana in het oosten en door Zuid-Afrika in het zuiden en zuidoosten. Het landschap van Namibië wordt grotendeels door woestijnen gedomineerd. In het westen, langs de kust, ligt de Namibwoestijn en in het oosten heerst de Kalahariwoestijn. Het midden van het land bestaat uit hoger gelegen plateaus en gebergtes. In het noorden, langs de grens met Angola valt meer regen en is het groener met bossen en enkele meren.

De bekende roodkleurige duin 45 in de Sossusvlei (Foto: Mick Byrne)

De bekende roodkleurige duin 45 in de Sossusvlei (Foto: Mick Byrne)

Reisinformatie Namibië

Tijdsverschil:
In Namibië is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het 1 uur later.
Afstand A'dam-Windhoek:
8420 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Namibië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië.
Visum:

Nee

Reizen naar Namibië:

Goedkope vliegtickets Namibië
Vakantie en rondreizen Namibië

Namibie reizen

 

Talen

In Namibië is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken zoals Afrikaans, Duits en Herero en Oshiwambotalen, Kavangotalen en Khoisantalen.

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor Namibië is in het voor- en najaar. In de maanden maart, april, oktober en november wordt het gemiddeld 32 graden in het noorden en 22 graden in het zuiden van Namibië. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe meer kans op regen je hebt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Namibië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Namibië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Namibië, ongeveer 80 tot 90 procent, is christelijk. Daarnaast hangt een groot deel van de Namibiërs ook traditionele religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

Namibië beschikt over een aantal mooie nationale parken, wildparken en reservaten. De populairste bezienswaardigheid in Namibië zijn de zandduinen van de Sossusvlei. Deze duinen liggen in het nationale park Namib-Naukluft in de Namibwoestijn in het westen van het land. In dit nationale park, dat qua oppervlakte de op drie na grootste ter wereld is, kun je genieten van de prachtige vergezichten. Een ander mooi park is het Etosha National Park. Dit park bestaat uit een grote zoutpan en in het park leven heel veel wilde dieren zoals olifanten, leeuwen, zebra's en antilopen. Tot slot het Khaudum Game Reserve. In dit reservaat, dat in de Kalahariwoestijn ligt, kun je leeuwen en hyena's zien. Geen nationaal park, maar wel heel erg bijzonder zijn de vreemde rotsformaties in Keetmanschoop, genaamd De Speeltuin van de Reuzen. Ook erg mooi is de Sesriem Canyon. Dit is een dertig meter diepe kloof waar je mooie wandelingen kunt maken. De hoofdstad en tevens het economische centrum van Namibië is Windhoek. Deze stad beschikt over veel koloniale gebouwen en is bekend om haar warme bronnen. Door de woestijn langs de kust zijn er niet heel veel stranden eenvoudig te bereiken. Swakopmund biedt daarentegen goede mogelijkheden om lekker uit te waaien op het strand. In deze stad zijn nog veel invloeden te vinden van de Duitse koloniale tijd. Zo spreekt een groot deel in deze plaats nog steeds Duits. Ongeveer honderd kilometer ten noorden van Swakopmund ligt Kaap Kruis. In dit reservaat ligt het hele jaar door een grote kolonie Kaapse pelsrobben.

Reisgidsen Namibië

reisgidsen-namibie

Koop bovenstaande Namibië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Namibië.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:21 uur
Categorieën: Afrika