Myanmar (Birma)

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Naypyidaw
Andere grote steden: Yangon, Mandalay en Mawlamyaing
Munteenheid: Myanmarese kyat (MMK)
Oppervlakte: 676.578 km²
Inwoners: 54.584.650 (2012)
 

Myanmar (Birma) is een land in Zuidoost-Azië en grenst in het westen aan Bangladesh en India, in het noordoosten aan China, in het oosten aan Laos en in het zuidoosten aan Thailand. Myanmar kent een roerige geschiedenis. In 1947 werd het onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en tussen 1989 en 2010 heette Myanmar nog Birma. Ook had het land met Yangon (Rangoon) tot november 2005 een andere hoofdstad. Niet alle landen accepteren echter de nieuwe naam en hoofdstad Naypyidaw. Aan de noord-, west en oostkant van Myanmar bevinden zich de uitlopers van het Himalayagebergte. In het zuiden grenst het land aan de Golf van Bengalen.

pagode-myanmar

Reisinformatie Myanmar (Birma)

Tijdsverschil:
In Myanmar is het tijdens onze zomertijd 4,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 5,5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Naypyidaw:
8370 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Myanmar is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Myanmar.
Visum:

Ja

Reizen naar Myanmar (Birma):

Goedkope vliegtickets Myanmar
Vakantie en rondreizen Myanmar

Reizen Myanmar

 

Talen

De officiële taal in Myanmar is het Birmaans. Ook wordt er op kleine schaal Engels gesproken en worden in verschillende delen van het land andere talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Myanmar (Birma)

Myanmar kent geen koude seizoenen. De warmste maanden zijn maart en april, als het gemiddeld 36 is. De beste reistijd voor Myanmar is tussen november en februari. Het is dan ongeveer 32 tot 35 graden, maar er valt weinig regen. In tegenstelling tot het regenseizoen, die in Myanmar van mei tot en met oktober duurt.

Vaccinaties en inentingen

Voor Myanmar worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Myanmar naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking, ongeveer 89 procent, hangt het boeddhisme aan. Het christendom en de islam zijn de andere belangrijke religies in Myanmar.

Populaire bezienswaardigheden

Myanmar is de laatste jaren erg in opkomst qua toerisme. Ga dus snel naar Birma voordat het wordt overspoeld met toeristen. Voordat je gaat, moet je eerst het verplichte visum Myanmar aanschaffen. Hoewel Naypydaw de nieuwe hoofdstad van het land is, is Yangon de grootste stad van het land en nog altijd het culturele en economische centrum. De stad bezit veel prachtige parken, tempels en boeddhistische pagodes. De meeste indrukwekkende pagode is ongetwijfeld de 99 meter hoge gouden Shwedagon Pagoda. Veel mensen beschouwen de stad als één van de mooiste van Azië. Ook Pagan (voorheen Bagan) is erg bijzonder. Deze voormalige hoofdstad is beschikt over een enorm groot aantal tempels. Pagan heeft zelfs de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Maar Myanmar kent nog veel meer interessante steden, zoals Bago en Mandalay, waar je ook veel boeddhistische bouwwerken vindt. Myanmar heeft echter ook prachtige parelwitte stranden. De mooiste en populairste is het strand bij Ngapali.

Reisgidsen Myanmar

reisgidsen-myanmar

Koop bovenstaande Myanmar reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Myanmar.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 september 2018, 20:47 uur
Categorieën: Azië