Mozambique

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Maputo
Andere grote steden: Matola, Beira en Nampula
Munteenheid: Mozambikaanse metical (MZM)
Oppervlakte: 801.590 km²
Inwoners: 23.515.934 (2012)
 

Mozambique is een land in het zuidoosten van Afrika. Het land grenst in het noorden aan Tanzania en Malawi, in het noordwesten aan Zambia, in het westen aan Zimbabwe en in het zuiden aan Zuid-Afrika en Swaziland. Daarnaast heeft het een lange kuststrook aan de Straat Mozambique (Indische Oceaan). De bekendste rivieren die door het land stromen zijn de Zambezi en de Limpopo. Bijna de helft van het land bestaat uit laagland. Het noorden van het land bestaat grotendeels uit bergachtige gebieden, hoewel het hoogste punt van het land in het zuiden ligt. De Binga is met haar 2436 meter de hoogste berg van Mozambique. In het noorden van het land bestaat de kust uit klippen en mangrovemoerassen, in het zuiden bestaat de kust uit duinen, lagunes en stranden.

Het dorpje Barra langs de prachtige oostkust van Mozambique.

Het dorpje Barra langs de prachtige oostkust van Mozambique.

Reisinformatie Mozambique

Tijdsverschil:
In Mozambique is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Maputo:
9125 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Mozambique is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Mozambique.
Visum:
Ja
 

Talen

In Mozambique is Portugees de enige officiële taal. Daarnaast worden in Mozambique nog een aantal andere lokale talen gesproken.

Beste reistijd Mozambique

De beste reistijd voor zowel het noorden als zuiden van Mozambique is in onze zomermaanden juni tot en met september. Er valt die periode weinig regen en het wordt gemiddeld 27 graden. Van december tot en met mei valt de meeste regen in Mozambique.

Vaccinaties en inentingen

Voor Mozambique worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Mozambique naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 55 procent van de Mozambikaanse bevolking is christelijk. Daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Met 18 procent is ook de islam ruim vertegenwoordigd in Mozambique. Een klein deel hangt spirituele religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel het toerisme in Mozambique de snelst groeiende economie is, trekt het ten opzichte van de omringende landen weinig toeristen aan. En dat is vreemd, want het land heeft heel veel te bieden. Zo beschikt het land onder andere over een lange kustlijn en enkele mooie stranden. Bijvoorbeeld rond de hoofdstad Maputo, waar je de stranden Ponta Malongane en Praia da Macaneta vindt. Maputo, in het uiterste zuiden van het land, beschikt verder over een oud Portugees fort en de botanische tuinen Jardin Tundoro. Ook de prachtige eilanden Inhaca en Ilhas de Bazaruto ten zuiden van de stad zijn door haar witte stranden een belangrijke trekpleister voor een dagje uit. Het mooiste eiland van Mozambique is echter Ilha de Moçambique, in het noorden van het land. Dit eiland wordt omringt door helderblauw water en staat door haar historische bouwwerken, vestingwerken, moskeeën en hindoeïstische tempels op de Werelderfgoedlijst. Tot slot heeft Mozambique ook een paar mooie wildparken. Voor het spotten van wilde dieren kom je het beste aan je trekken in de nationale parken Limpopo en Gorgongosa en in olifantenpark Maputo (Maputo Elephant Reserve).

 

Door:
Bijgewerkt: 14 oktober 2013, 15:35 uur
Categorieën: Afrika