Montenegro

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Podgorica
Andere grote steden: Nikšić, Pljevlja en Bijelo Polje
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 13.812 km²
Inwoners: 657.394 (2012)
 

Montenegro ligt in het zuidoosten van Europa en in het westen van het Balkanschiereiland. Het land heeft in het zuidwesten een kustlijn aan de Adriatische Zee en wordt verder ingesloten door Bosnië en Herzegovina in het noordwesten, Servië en Kosovo in het noordoosten en Albanië in het zuidoosten. Tot 2006 was Montenegro onderdeel van het land Servië en Montenegro. Het landschap van het land wordt gedomineerd door ruige en hoge bergen. Het hoogste punt van het land is de Bobotov Kuk, in het noorden van het land, met 2523 meter. Langs de kust heeft het veel baaien. Alleen dit deel van het land is vlak.

De Baai van Kotor met op de voorgrond het stadje Kotor.

De Baai van Kotor met op de voorgrond havenstad Kotor.

Reisinformatie Montenegro

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Montenegro.
Afstand A'dam-Podgorica:
1540 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Montenegro is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Montenegro:

Goedkope vliegtickets Montenegro
Vakantie en rondreizen Montenegro

 

Talen

In Montenegro is Montenegrijns de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Servisch en Albanees gesproken.

Beste reistijd Montenegro

De beste reistijd voor Montenegro is in het voor- en najaar tussen mei en september. Montenegro heeft warme zomers, met gemiddelde temperaturen van 26 graden in juli en augustus, en koude winters.

Vaccinaties en inentingen

Voor Montenegro worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Montenegro naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Montenegro is christelijk. Ongeveer 75 procent gaat naar de Servisch/Montenegrijns-orthodoxe kerk en 4 procent is rooms-katholiek. Daarnaast is ongeveer 15 procent moslim.

Populaire bezienswaardigheden

Door het bergachtige landschap en haar meertjes is Montenegro uitstekend geschikt voor buitensportactiviteiten zoals wandelen, kanoën en hiken. Het nationale park Biogradska Gora is één van de mooiste parken van Montenegro. Een ander mooi gebied is het nationale park Durmitor. Dit park, dat op de Werelderfgoedlijst staat, beschikt over gletsjers, mooie bergmeren en tal van bergtoppen. In de winter kun je hier in de bergen prima skiën. Hier vlakbij vind je het Tarakloof. Dit ravijn is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste natuurlijke kloof ter wereld. Vanuit dit immense ravijn van 80 kilometer lang en 1300 meter diep heb je een prachtig uitzicht. Langs de kust van Montenegro is de baai van Kotor een bezoek waard. Deze baai is maar liefst 106 kilometer lang en heeft wat weg van een fjord. Het land heeft ook enkele mooie steden. Kotor heeft oude vestingwallen en stadstorens, in Perast liggen kustmatige eilanden met mooie kloosters en kerken en het stadje Budva is met haar prachtige stranden en oude stadscentrum de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. In hoofdstad Podgorica vind je Ottomaanse moskeeën, een oude brug en citadel en ruïnes van de oude Romeinse stad Duklja (Dioclea).

Reisgidsen Montenegro

reisgidsen-montenegro

Koop bovenstaande Montenegro reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Montenegro.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 18:18 uur
Categorieën: Europa