Moldavië

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Chisinau
Andere grote steden: Tiraspol, Bender en Bălți
Munteenheid: Moldavische leu (MDL)
Oppervlakte: 33.846 km²
Inwoners: 3.656.843 (2012)
 

Moldavië is een land in het zuidoosten van Europa. Het land grenst in het noorden en oosten aan Oekraïne en in het westen en zuiden aan Roemenië. Moldavië heeft geen kustlijnen, maar met de Proet in het westen en de Dnjestr in het oosten wel enkele grote rivieren door het land stromen. Tot 1991 was Moldavië onderdeel van de Sovjet-Unie. Het grootste deel van het land is heuvelachtig. Het hoogste punt is de Dealul Bălănești met een hoogte van 430 meter.

Reisinformatie Moldavië

Tijdsverschil:
In Moldavië is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Chisinau:
1815 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Moldavië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Moldavië.
Visum:
Nee
 

Talen

In Moldavië zijn Moldavisch en Roemeens de officiële talen. Daarnaast spreekt een deel van de bevolking ook Russisch.

Beste reistijd Moldavië

De beste reistijd voor Moldavië is tussen mei en augustus. In deze maanden schommelt de temperatuur tussen de 22 en 30 graden. Daarentegen valt deze periode ook de meeste neerslag. In de winter kan het ijzig koud worden in Moldavië door de winden uit Siberië.

Vaccinaties en inentingen

Voor Moldavië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Moldavië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Vrijwel de hele bevolking van Moldavië is christelijk. Ongeveer 98 procent van de inwoners van Moldavië is Russisch-orthodox of Roemeens-orthodox. Daarnaast zijn er ook katholieken, joden en baptisten.

Populaire bezienswaardigheden

De hoofdstad van Moldavië is Chisinau. De meeste toeristen zullen via deze stad het land binnen komen. In Chisinau staan een aantal prachtige kerken. Bijvoorbeeld de Catedrala Nașterea Domnului. Dit is de belangrijkste kathedraal voor de Russisch-orthodoxen in de stad. Ook beschikt de stad over enkele interessante musea en kun je in het Rose Valley park tot rust komen. In dit laatste park bevinden zich drie grote meren en meerdere restaurants. Op ongeveer veertig kilometer van Chisinau ligt het Codrii natuurreservaat. In dit oudste reservaat van Moldavië leven veel verschillende zoogdieren en reptielen. In het noorden van Moldavië, in het dorp Criva, vind je de grootste grotten ter wereld. De grotten zijn maar liefst negentig kilometer lang en bestaan uit verschillende lagen. Een gids is aan te raden.

 

Door:
Bijgewerkt: 6 november 2013, 22:38 uur
Categorieën: Europa