Micronesia (Micronesië)

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Palikir
Andere grote steden: Weno, Kolonia en Nema
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 702 km²
Inwoners: 106.487 (2012)
 

Micronesia is een eilandengroep en land in Oceanië in het noordoosten van het Australische continent. Micronesia, onderdeel van de regio Micronesië, ligt in de Grote Oceaan. Ten noorden van Micronesia liggen het Amerikaanse Guam en de Noordelijke Marianen, in het oosten de Marshalleilanden, in het zuiden Nauru en Papoea-Nieuw-Guinea en in het westen Palau. Micronesia bestaat uit de deelstaten Chuuk, Pohnpei, Kosrae (de Oost-Carolinen) en Yap (samen met Palau de West-Carolinen). De meeste mensen wonen op de eilanden Chuuk en Pohnpei. De atollen zijn van vulkanische oorsprong en worden gedomineerd door bossen en baaien met zandstranden.

Reisinformatie Micronesia (Micronesië)

Tijdsverschil:
Micronesia valt in twee verschillende tijdzones. Op Yap en Chuuk is het tijdens onze zomertijd 8 uur later dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 9 uur). Op Pohnpei en Kosrae is het dan 9 uur later (tijdens onze wintertijd 10 uur).
Afstand A'dam-Palikir:
12.965 km
Vliegduur:
Ongeveer 19 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Micronesia is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 1 maand geldig is na vertrek van Micronesia.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Micronesia is Engels de officiële taal. Daarnaast worden nog heel veel andere talen zoals Yapees, Kapingamarangi en Mwoakilloan gesproken.

Beste reistijd Micronesia (Micronesië)

De beste reistijd voor Micronesia is in januari, februari en maart. Net als in de overige maanden is het dan ongeveer 30 graden op de eilanden. Hoewel er ook in deze maanden veel regen kan vallen ontwijk je er het natte oktober en november mee.

Vaccinaties en inentingen

Voor Micronesia worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Micronesia naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Micronesia hangt christelijke religies aan. De rooms-katholieke kerk is met 50 procent het beste vertegenwoordigd. Ook de congregationalistische kerk heeft veel aanhangers (40 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Micronesia staat vooral bekend om haar witte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Micronesia dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Rond het eiland Chuuk is het bovendien mogelijk om te duiken naar wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Micronesia beschikt daarnaast over dichtbegroeide bossen in de binnenlanden en heeft enkele mooie parken. Bijvoorbeeld Utwa-Walung Marine Park op het eiland Kosrae. Tijdens een boottocht door dit (mangrove)park zie je de mooiste vissen, hagedissen en vogels. Iets heel anders, maar ook erg leuk, is Nan Madol. Dit zijn kunstmatige eilanden naast Pohnpei, verbonden met kanalen. Op deze archeologische eilanden vind je verschillende ruïnes van onder andere oude tempels. Ook mooi op Pohnpei is de Sokehs Rock, dat opreist uit zee.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:09 uur
Categorieën: Australië