Mexico

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Mexico-Stad
Andere grote steden: Guadalajara, Ecatepec, Tijuana en Puebla
Munteenheid: Mexicaanse peso (MXN)
Oppervlakte: 1.964.375 km²
Inwoners: 114.975.406 (2012)
 

Mexico is een land in Midden-Amerika in het continent Noord-Amerika. In het noorden grenst Mexico aan de Verenigde Staten en in het zuidoosten aan Guatemala en Belize. Daarnaast heeft het ook lange kustlijnen aan de Atlantische Oceaan in het westen en de Golf van Mexico en de Caribische Zee in het oosten. Ook heeft het land enkele eilanden voor de kust. Mexico heeft een gevarieerd landschap. De Mexicaanse hoogvlakte neemt ongeveer een derde in van het land en daarnaast heeft het woestijnen, vulkanen en bergen. De Piek van Orizaba, in het zuiden van het land, is met 5636 meter de hoogste berg en vulkaan van Mexico. Het schiereiland Yucatan is bedekt met regenwouden en vormt een groot kalksteenplateau.

Werelderfgoed Teotihuacán.

Werelderfgoed Teotihuacán.

Reisinformatie Mexico

Tijdsverschil:
Mexico valt in vier verschillende tijdzones. In het oosten en Centraal-Mexico is het 7 uur vroeger dan in Nederland. In het noordwesten is het dan 8 uur vroeger, in Baja California Norte 9 uur vroeger en in Sonora 8 uur vroeger in de winter (tijdens onze zomertijd 9 uur).
Afstand A'dam-Mexico-Stad:
9230 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Mexico is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Mexico.
Visum:
Nee
Reizen naar Mexico:

Goedkope vliegtickets Mexico
Vakantie en rondreizen Mexico

Mexico reizen

 

Talen

In Mexico is Spaans de officiële taal. Een groot deel van de bevolking spreekt daarnaast ook indiaanse talen of Engels.

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd voor Mexico is tussen december en maart. De temperatuur is dan overal in het land aangenaam met 20 tot 30 graden. Tussen mei en september kan het vooral aan de stranden erg heet worden. Ook valt die periode de meeste regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Mexico worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Mexico naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 90 procent van de bevolking van Mexico is het christendom de grootste religie. Hiervan is 88 procent rooms-katholiek. Daarnaast zijn er ook veel protestanten en evangelisten.

Populaire bezienswaardigheden

De populairste bestemming in Mexico is het schiereiland Yucatan, in het zuidoosten van het land. Dit gebied, tegen de grens met Belize, biedt veel mogelijkheden voor vakanties waarin strand en cultuur worden gecombineerd. Naast de prachtige parelwitte stranden met het helderblauwe water biedt de streek rond Cancún ook veel restanten van bouwwerken uit de Mayatijd. De best bewaarde plaatsen zijn Chichén Itzá, Palenque, Uxmal en Tulum. De laatste heeft een prachtige ligging aan de Caribische Zee. Net buiten Yucatan liggen de spectaculaire watervallen van Agua Azul. Maar ook verder landinwaarts heeft Mexico toeristen veel te bieden. Zo heeft het onder andere een groot aantal mooie parken. Bijvoorbeeld het nationale park Volcán Nevado de Colima met haar twee hoge vulkanen. Een bekende en populaire badplaats in Mexico is Acapulco, in het zuidwesten van het land. Vanuit Acapulco kun je de Sierra Madre in. Deze hoge bergen bieden fantastische uitzichten en goede wandelmogelijkheden. In het midden van het land ligt hoofdstad Mexico-Stad. Het bekendste plein in deze stad, dat op 2500 meter hoogte ligt, is Zócalo. Hier staat ook het nationale paleis. Andere bezienswaardigheden hier zijn het centrale park Almeda Central en Catedral Metropolitana, de grootste kathedraal van Latijns-Amerika. In het uiterste noordwesten van Mexico ligt de stad Tijuana. Deze grensplaats is een goede uitvalsbasis voor woestijntochten.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 21:25 uur
Categorieën: Noord-Amerika