Mauritius

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Port Louis
Andere grote steden: Curepipe, Quatre Bornes en Beau Bassin-Rose Hill
Munteenheid: Mauritiaanse Rupee (MUR)
Oppervlakte: 1.969 km²
Inwoners: 1.313.095 (2012)
 

Mauritius is een eiland in het oosten van Afrika, gelegen in de Indische Oceaan. Het ligt ten oosten van Madagaskar en het vasteland Mozambique. Tot Mauritius behoren ook de eilanden Rodriques, Cargados Carajos en de Agalega-eilanden. De naam Mauritius heeft een Nederlandse oorsprong. Het is vernoemd naar de toenmalige stadhouder prins Maurits van Oranje.  Het land staat bekend om haar zandstranden en heeft een kuststrook van 177 kilometer. Mauritius is van vulkanische oorsprong en dat is te zien aan het meer dan 600 meter hoog gelegen gebied in het midden van Mauritius en de aanwezigheid van vulkanisch gesteente. De vulkanen op Mauritius zijn overigens al 200.000 jaar lang niet meer actief.

Reisinformatie Mauritius

Tijdsverschil:
Op Mauritius is het tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 3 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Port Louis:
9540 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Mauritius is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van Mauritius.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Mauritius is Engels de officiële taal. Daarnaast wordt er Mauritiaans Creools en Frans gesproken.

Beste reistijd Mauritius

De beste reistijd voor Mauritius is juni tot en met september. Het is er met gemiddeld 28 graden warm en er valt minder neerslag dan in de andere maanden. In de periode van december tot en met februari kunnen er tropische stormen voorkomen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Mauritius worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Mauritius naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 52 procent van de Mauritianen is hindoeïstisch. Daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Andere grote godsdiensten zijn het christendom (30 procent) en de islam (17 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Mauritius staat bekend om de mooie zandstranden zoals Belle Mare en Flic-en-Flac. Vrijwel het hele eiland is omgeven door koraalrif, waardoor het populair is onder onderwatersporters. Naast de vele zandstranden kent Mauritius enkele natuurparken en het nationaal park Gorges de la Riviere Noire waar schitterende watervallen, riviertjes en kleine diersoorten te bewonderen zijn. Ook heeft de (inmiddels uitgestorven) vogelsoort de Dodo hier geleefd. Mauritius kent niet veel grote steden. Voor cultuur en levendigheid kun je terecht in de hoofdstad Port Louis. De bruisende grote markt is zeker een bezoek waard en tevens kun je het Blue Penny Museum en de oriëntaalse Jummah-moskee bezichtigen. Voor uitgaansgelegenheden en winkelgenot is het toeristische Grand Baie bij uitstek geschikt. Ben je benieuwd naar de Nederlandse geschiedenis van Mauritius? Ga dan naar Vieux Grand Port en breng een bezoek aan het Frederik Hendrik museum.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:08 uur
Categorieën: Afrika