Mauritanië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Nouakchott
Andere grote steden: Nouadhibou, Rosso en Adel Bagrou
Munteenheid: Mauritaanse ouguiya (MRO)
Oppervlakte: 1.030.700 km²
Inwoners: 3.359.185 (2012)
 

Mauritanië is een land in het noordwesten van Afrika. Het land heeft een kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Verder grenst het in het noordwesten aan de Westelijke Sahara, in het noordoosten aan Algerije, in het oosten en zuiden aan Mali en in het zuidwesten aan Senegal. Het landschap van Mauritanië is voornamelijk vlak en wordt gedomineerd door woestijnen, diepe ravijnen en zandduinen. Ongeveer driekwart van het land bestaat uit woestijn, waaronder de Sahara. De meeste mensen wonen in het vruchtbaarste deel van het land, land de westkust.

Reisinformatie Mauritanië

Tijdsverschil:
In Mauritanië is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Nouakchott:
4230 km
Vliegduur:
Ongeveer 5 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Mauritanië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na de visumaanvraag voor Mauritanië.
Visum:
Ja
 

Talen

In Mauritanië is Arabisch de enige officiële taal.

Beste reistijd Mauritanië

De beste reistijd voor Mauritanië is in de maanden december, januari en februari. Het is er dan gemiddeld 30 graden. In Mauritanië valt het hele jaar vrijwel geen regen. Tussen juli en oktober kan het erg heet worden in Mauritanië met temperaturen die oplopen tot 40 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Mauritanië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Mauritanië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Vrijwel de hele bevolking van Mauritanië hangt de soennitische islam aan.

Populaire bezienswaardigheden

Met het nationale park Banc d'Arguin beschikt het land over een mooi natuurgebied langs de kust. Je vindt hier zandduinen, kustmoerassen en kleine eilanden. Hier leven onder andere flamingo's, pelikanen, gazellen en jakhalsen. Het park staat op de Werelderfgoedlijst, net als de karavaansteden Ouadane, Atar en Chinguetti in het noordwesten van het land. Ook de karavaanoases van Qualata en Tichit zijn een bezoek waard. Door de woestijn die vrijwel het hele land heeft opgeslokt worden er in Mauritanië veel woestijntochten aangeboden. Tijdens deze woestijnsafari's kun je ook het Adrar Massief bezichtigen en is het landschappelijke fenomeen Richatstructuur een absolute must. Deze vulkanische krater met een doorsnee van vijftig kilometer is zelfs vanuit de ruimte te zien. Mauritanië heeft ook enkele prehistorische plaatsen met Akreijit, El Beyed en Koumbi Saleh en met Nouakchott heeft het een levendige hoofdstad. De markten en met name de stranden aan de Atlantische Oceaan zijn populaire trekpleisters.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:08 uur
Categorieën: Afrika