Marshalleilanden

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Majuro
Andere grote steden: Ebeye, Ajeltake en Rairok
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 181 km²
Inwoners: 68.480 (2012)
 

De Marshalleilanden is een eilandengroep en land in Oceanië in het noordoosten van het Australische continent. De Marshalleilanden, onderdeel van de regio Micronesië, liggen in de Grote Oceaan ten noorden van Nauru en Kiribati, ten oosten van Micronesia en ten zuiden van het Amerikaanse eiland Wake. Het land bestaat uit 29 atollen en ongeveer 1100 eilanden. Met Kwajalein beschikt het land over het grootste atol ter wereld. De eilanden zijn erg groen en beschikken verder over lange stranden. Het grootste deel van de eilanden ligt op maximaal twee meter boven zeeniveau.

Reisinformatie Marshalleilanden

Tijdsverschil:
Op de Marshalleilanden is het tijdens onze zomertijd 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 11 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Majuro:
13.295 km
Vliegduur:
Ongeveer 25 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Marshalleilanden is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 1 jaar geldig is na aankomst op de Marshalleilanden.
Visum:
Ja
 

Talen

Op de Marshalleilanden zijn Engels en Marshallees de officiële talen.

Beste reistijd Marshalleilanden

De beste reistijd voor de Marshalleilanden is in januari, februari en maart. Net als in de overige maanden is het dan ongeveer 30 graden op de eilanden. Hoewel er ook in deze maanden veel regen kan vallen ontwijk je er het natte oktober en november mee.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Marshalleilanden worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Marshalleilanden naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van de Marshalleilanden hangt christelijke religies aan. De protestantse kerk is het beste vertegenwoordigd.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel de Marshalleilanden net als de omliggende landen over prachtige witte zandstranden en helderblauw zeewater beschikt, weet het maar mondjesmaat toeristen te trekken. Een reden hiervoor kan zijn dat het in het verleden thuisbasis was voor atoomtesten. Inmiddels zijn de eilanden weer vrij van radioactiviteit en kunnen toeristen genieten van de prachtige onderwaterwereld rond de Marshalleilanden. Verder heeft het ook prachtige lagunen en mooie klippen. In hoofdstad Majuro is een bezoek aan het Alele museum aan te raden. Hier kom je meer te weten over de traditionele cultuur op de Marshalleilanden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:07 uur
Categorieën: Australië