Marokko

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Rabat
Andere grote steden: Casablanca, Marrakesh en Fez (Fès)
Munteenheid: Marokkaanse dirham (MAD)
Oppervlakte: 446.550 km²
Inwoners: 32.309.239 (2012)
 

Marokko is een land in het noordwesten van Afrika. Het land heeft een kustlijn aan de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan en grenst verder aan Algerije in het oosten en de Westelijke Sahara (dat voor een deel bestuurd wordt door Marokko) in het zuiden. Ten noorden van de Straat van Gibraltar, slechts vijftien kilometer van Marokko, ligt Spanje. Daarnaast omsluit het in het noorden ook de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla. Een groot deel van Marokko is bergachtig. Het Rifgebergte ligt in het noorden van Marokko en het Atlasgebergte in het midden en zuiden van het land. In het zuidoosten bevindt zich de Sahara. Het grootste deel van de bevolking woont in het westen van het land.

dadels-fez-marokko

Reisinformatie Marokko

Tijdsverschil:
In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Rabat:
2245 km
Vliegduur:
Ongeveer 3 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Marokko is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Marokko.
Visum:
Nee
Reizen naar Marokko:

Goedkope vliegtickets Marokko
Vakantie en rondreizen Marokko

Marokko reizen

 

Talen

De officiële taal in Marokko is Arabisch. Daarnaast worden er ook verschillende Berbertalen (zoals Tamazight en Tarifit) gesproken en kun je je er met het Frans goed redden.

Beste reistijd Marokko

De beste reistijd voor Marokko is in het voor- en najaar. In de maanden april, mei, augustus en september schommelt de gemiddelde temperatuur tussen 20 en 25 graden. In de zomermaanden kan het in de binnenlanden erg warm worden in Marokko.

Vaccinaties en inentingen

Voor Marokko worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Marokko naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De staatsgodsdienst van Marokko is de islam. Ongeveer 98 procent van de bevolking is soennitisch en daarmee is het veruit de grootste religie. Daarnaast is ongeveer 1 procent christen.

Populaire bezienswaardigheden

Belangrijke toeristische trekpleisters in Marokko zijn de vier koningssteden Fez, Marrakesh, Meknes en Rabat. In de voormalige hoofdstad Fez (Fès) springt de grote medina het meest in het oog. In dit doolhof van nauwe steegjes beleef je het ware Marokko. Ook het koninklijk paleis en de Andalusische moskee zijn een bezichtiging waard. Marrakesh wordt ook wel de Parel van het Zuiden genoemd. De oude stad staat op de Werelderfgoedlijst en is uniek door haar vele markten en rode stadsmuur. In Meknes staat de beroemdste toren van Marokko, de Bab El Mansour. Tot slot de vierde koningsstad, en tevens hoofdstad, Rabat. Enkele bezienswaardigheden zijn de grote minaret Tour Hassan (Hassantoren) en het koninklijk paleis. Tussen deze vier koningssteden kun je je uitstekend verplaatsen met de trein. Tijdens de rit doorkruis je het prachtige Marokkaanse landschap op een comfortabele manier. Een andere mooie stad in Marokko is Casablanca, waar de grote moderne moskee Hassan II de meeste aandacht op zich vestigt. Met Agadir en Essaouira beschikt Marokko tevens over twee mooie badplaatsen met mooie zandstranden aan de Atlantische Oceaan. Vanuit deze plaatsen zijn ook excursies naar de steden en woestijn mogelijk.

Reisgidsen Marokko

reisgidsen marokko

Koop bovenstaande Marokko reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Marokko.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:34 uur
Categorieën: Afrika