Malta

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Valletta
Andere grote steden: Birkirkara, Qormi en Sliema
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 316 km²
Inwoners: 409.836 (2012)
 

Malta is een land en eiland in het zuiden van Europa. Het land ligt in de Middellandse Zee en bestaat uit het hoofdeiland Malta en meerdere kleine eilanden waarvan Gozo en Comino de grootste en bekendste zijn. Ten noorden van Malta ligt het Italiaanse eiland Sicilië, ten westen Tunesië en ten zuiden van Malta ligt Libië. In 1964 werd het land onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Malta wordt gekenmerkt door een kaal en rotsachtig landschap en bezit tientallen baaien. Het kleinere eiland Gozo is daarentegen ruiger en groener dan het hoofdeiland Malta. Met meer dan 400.000 inwoners is malta één van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

De haven van Marsaxlokk.

De haven van Marsaxlokk.

Reisinformatie Malta

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Malta.
Afstand A'dam-Valletta:
1985 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Malta is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Malta:

Goedkope vliegtickets Malta
Rondreizen en vakantie Malta

 

Talen

Op Malta zijn Engels en Maltees de officiële talen.

Beste reistijd Malta

De beste reistijd voor Malta is in de maanden mei, juni en september. Het wordt op Malta nooit kouder dan 15 graden, maar in de zomer kan het daarentegen wel erg warm worden met temperaturen die oplopen tot 40 graden. Net voor en na de zomer is het met gemiddeld 23 tot 28 graden aangenaam.

Vaccinaties en inentingen

Voor Malta zijn geen vaccinaties verplicht en worden geen inentingen aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Malta naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 98 procent van de bevolking is het rooms-katholicisme veruit de grootste religie van Malta.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel Malta wordt omringt door zee beschikt het land niet over heel veel (zand)stranden. Een groot deel van de kust bestaat uit rotsformaties. Enkele mooie zandstranden op het hoofdeiland Malta zijn Golden Bay, Mellieha Bay en Ghajn Tuffieha Bay. Vanuit verschillende plaatsen op Malta worden tevens boottochten naar de Blue Lagoon op Comino aangeboden. Houd daar echter wel rekening met een overbevolkt strand. Malta is één van de dichtstbevolktste landen ter wereld en reizend door het land met het uitstekende bussysteem kom je door verschillende leuke plaatsen op Malta. Leuke steden om te bezoeken zijn de voormalige hoofdstad Mdina, Mosta met haar indrukwekkende ronde koepelkerk, het pittoreske Rabat en de vissersplaats Marsaxlokk. Ook hoofdstad Valletta mag niet overgeslagen worden. Deze stad aan de noordoostelijke kust staat op de Werelderfgoedlijst en wordt gekenmerkt door haar heuvelachtige stratenpatroon (dat lijkt op een schaakbord) en typische balkons. Eén van de grootste toeristische trekpleisters in Valletta en op Malta is de prachtige St. John's Co-Cathedral. Hier vind je tevens het beroemde schilderij De onthoofding van Johannes de Doper van Caravaggio. Andere bezienswaardigheden op Malta zijn het Ħal-Saflieni Hypogeum, de Megalithische tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra, de ondergrondse tempel van Tarxien en de klippen van Dingli.

Gozo
Het mooiste strand van Malta ligt op het naburige eiland Gozo. Ramla Bay beschikt over een prachtig zandstrand met helderblauw water. Op Gozo zijn verder hoofdstad Victoria, de megalithische tempels van Ġgantija en de Azure Window (een gat in de klippen van Dwejra Bay) een bezoek waard.

Reisgidsen Malta

reisgidsen-malta

Koop bovenstaande Malta reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Malta.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 18:14 uur
Categorieën: Europa