Mali

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Bamako
Andere grote steden: Sikasso, Kalabancoro en Koutiala
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 1.240.192 km²
Inwoners: 15.494.466 (2012)
 

Mali is een land in het noordwesten van Afrika. Het land ligt ten zuiden van de Sahara en is volledig afgesloten van de zee. Mali grenst in het noorden aan Algerije, in het oosten aan Niger, in het zuiden aan Burkina Faso, Ivoorkust en Guinee en in het westen aan Senegal en Mauritanië. Het land bestaat, voornamelijk in het noorden, voor zeventig procent uit woestijn of semiwoestijn en Mali is grotendeels vlak. Aan de grens met Algerije liggen enkele hoogvlaktes. De hoogste berg van Mali is de Hombori Tondo (1155 meter). Het grootste deel van de bevolking woont in het zuiden.

Reisinformatie Mali

Tijdsverschil:
In Mali is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bamako:
4570 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Mali is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Mali.
Visum:
Ja
 

Talen

In Mali is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere nationale talen gesproken. De meest voorkomende talen zijn Bambara en Songhaï.

Beste reistijd Mali

De beste reistijd voor Mali is tussen november en februari. Het is dan ongeveer 32 graden. In de andere maanden, met name tussen maart en juni, wordt het met gemak 40 graden in Mali. Het regenseizoen vindt in Mali plaats in de maanden juli en augustus.

Vaccinaties en inentingen

Voor Mali zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Mali naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking is moslim en daarmee is de islam de grootste godsdienst in Mali. Daarnaast zijn er nog christenen (5 procent) en hangt de rest traditionele religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

Door de multi-etnische achtergrond van het land heeft Mali toeristen veel te bieden. Ongetwijfeld de meeste bekende plaats van Mali is Timboektoe. De stad, in het noorden van Mali, staat op de Werelderfgoedlijst is bijna volledig opgetrokken uit klei. Enkele belangrijke toeristische bezienswaardigheden in Timboektoe zijn de Sidi Yahya en de Sankore moskeeën. Ook in Djenné, in het midden van het land, staat een erg mooie grote moskee. Net als het oude stadscentrum van Djenné staat dit op de Werelderfgoedlijst. Ook de steden Mopti en Gao zijn een bezoek waard. Net als hoofdstad Bamako. Enkele bezienswaardigheden hier zijn de dierentuin, de botanische tuin en de musea voor kust en handwerk. Mali heeft ook meerdere nationale parken, waarvan de in het zuiden gelegen Boucle du Baoule National Park en Bafing National Park de mooiste zijn. In het laatste park leven veel chimpansees.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:06 uur
Categorieën: Afrika