Malediven (Maldiven)

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Malé
Andere grote steden: Addu City, Fuvahmulah en Kulhudhuffushi
Munteenheid: Maldivische rufiyaa (MVR)
Oppervlakte: 300 km²
Inwoners: 394.451 (2012)
 

De Malediven (of Maldiven) is een land in het zuiden van Azië, ten zuidwesten van India. De eilandengroep bestaat uit 1192 koraaleilanden, verdeeld over 26 atollen in de Indische Oceaan. Ongeveer 200 eilanden zijn bewoond en 88 zijn ingericht als toeristenoorden. Het grootste eiland is Gan. De eilanden liggen allemaal maar enkele meters boven zeeniveau en daarmee is de Malediven het laagste land ter wereld. Het hoogste punt van de Malediven bevindt zich op het eiland Villingili en is slechts 2,4 meter hoog. De atollen bestaan voornamelijk uit koraalriffen en zandbanken.

De Malediven, voor velen de ultieme droombestemming.

De Malediven, voor velen de ultieme droombestemming.

Reisinformatie Malediven (Maldiven)

Tijdsverschil:
Op de Malediven is het tijdens onze zomertijd 3 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 4 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Malé:
8210 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op de Malediven is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van de Malediven.
Visum:
Nee
Reizen naar Malediven (Maldiven):

Goedkope vliegtickets Malediven
Rondreizen en vakantie Malediven

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

Op de Malediven is Divehi de enige officiële taal.

Beste reistijd Malediven (Maldiven)

De Malediven zijn het beste te bezoeken tussen december en februari. Het is die periode net als de rest van het jaar met 30 graden warm, maar er valt veel minder regen dan in andere maanden. Tussen mei en november vindt het moessonseizoen plaats op de Malediven.

Vaccinaties en inentingen

Voor de Malediven worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over de Malediven naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De islam is de staatsreligie van de Malediven. Het grootste deel van de bevolking van de Malediven hangt de soennitische islam aan.

Populaire bezienswaardigheden

De Malediven (Maldiven) staan vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen de Malediven dan ook aandoen vanwege haar droomstranden en de mogelijkheden om te snorkelen, duiken of uit te rusten. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Om het toerisme te stimuleren heeft de regering ongeveer negentig eilanden omgeturnd tot toeristenverblijven. Het grootste deel van de resorts bevinden zich op de Kaafu-atol in het midden van de Malediven, maar ook op de Alifu-atol is voldoende aanbod. Leuk om te doen op de Malediven is een boottocht. Tijdens deze boottochten kun je dolfijnen, reuzenmanta's en met een beetje geluk walvissen (voornamelijk de blauwe vinvis) zien. Dolfijnen zijn er het hele jaar door, maar voor reuzenmanta's boek je je vakantie tussen mei en juli en voor walvissen tussen november en april. De grootste stad van het land is hoofdstad Malé dat op de overvolle Malé-atol ligt. De Grote Vrijdagsmoskee met haar gouden koepel is de belangrijkste bezienswaardigheid, maar ook een bezoek aan het nationale museum in een oud paleis van de sultan is de moeite waard. Ook is het leuk om de vismarkt te bezoeken waar dagelijks honderden grote vissen binnen komen.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 15:35 uur
Categorieën: Azië