Malawi

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Lilongwe
Andere grote steden: Blantyre, Zomba en Mzuzu
Munteenheid: Malawische kwacha (MWK)
Oppervlakte: 118.484 km²
Inwoners: 16.323.044 (2012)
 

Malawi is een land in het zuidoosten van Afrika. Het langgerekte land grenst in het noordoosten aan Tanzania, in het oosten, zuiden en zuidwesten aan Mozambique en in het noordwesten aan Zambia. De oostelijke grenzen van Malawi worden voor een groot deel ingenomen door het Malawimeer (voorheen Nyasameer). Het noorden van het land is overwegend bergachtig, met toppen van meer dan 3000 meter hoogte. Het zuiden is daarentegen vlak, al beschikt het wel over het hoogste punt van het land met het Mulanjegebergte. Het grootste deel van de bevolking woont in het midden van het land. Malawi is één van de armste landen ter wereld.

Reisinformatie Malawi

Tijdsverschil:
In Malawi is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Lilongwe:
7890 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Malawi is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Malawi.
Visum:
Nee
 

Talen

In Malawi zijn Engels en Chichewa de officiële talen. De bevolking spreekt echter voornamelijk Chichewa, net als de lokale talen Chinyanja, Chiyao en Chitumbuka.

Beste reistijd Malawi

De beste reistijd voor Malawi is in onze zomermaanden mei tot en met augustus. Er valt die periode weinig regen en het wordt gemiddeld 23 graden. Van december tot en met mei valt de meeste regen in Malawi.

Vaccinaties en inentingen

Voor Malawi worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Malawi naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van Malawi is christelijk en daarmee is het de belangrijkste godsdienst. Hierin worden de rooms-katholieke kerk en de Kerk van Centraal-Afrika het meest aangehangen. Ongeveer 13 procent is moslim.

Populaire bezienswaardigheden

Malawi beschikt over negen nationale parken, maar in tegenstelling tot omliggende landen hebben de meeste parken geen overvloed aan wildlife. Het grootste park van het land, Nyika National Park, ligt in het noorden van het land. Dit park is erg geschikt voor mountainbike- en wandeltochten. Voor olifanten, nijlpaarden, buffels en zebra's ga je naar het nationale park Kasunga, in het westen van Malawi. Ook het Nkhotakota Wildlife Reserve, met haar olifanten, buffels en bavianen, en het Lake Malawi National Park zijn een bezoek waard. Dit laatste park ligt aan het Malawimeer, dat één van de grootste meren ter wereld is. Een leuke plaats aan dit meer is Monkey Bay. Deze populaire toeristische bestemming ligt aan de zuidkant van het meer. Hier heb je prachtige natuur en mooie stranden. Hoofdstad Lilongwe ligt meer landinwaarts. Het hoogtepunt in deze stad is het oude stadscentrum en de markt, de Lilongwe Food Market, maar de stad is vooral geschikt als uitvalsbasis voor uitstapjes naar de parken.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:04 uur
Categorieën: Afrika