Madagaskar (Madagascar)

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Antananarivo
Andere grote steden: Toamasina, Antsirabe en Fianarantsoa
Munteenheid: Malagassische ariary (MGA)
Oppervlakte: 587.295 km²
Inwoners: 22.005.222 (2012)
 

Madagaskar (ook wel Madagascar of Malagasi) is een land en eiland in de Indische Oceaan ten zuidoosten van Afrika. In het westen worden Mozambique, op het vasteland van Afrika, en de Comoren door de Straat Mozambique met Madagaskar gescheiden. Ten oosten ligt Mauritius en ten noordoosten de Seychellen. Madagaskar is na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo het grootste eiland ter wereld. Het midden van het land wordt gekenmerkt door roodachtige steppes en hoogvlaktes (het hoogste punt ligt op 2876 meter), het wordt daarom ook wel het 'Rode Eiland' genoemd. Het westen en zuiden bestaan uit vlaktes en in het oosten wordt Madagaskar gedomineerd door steile kusten en moerasgebieden. Het land is bekend om haar rijke flora en fauna.

Reisinformatie Madagaskar (Madagascar)

Tijdsverschil:
Op Madagaskar is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Antananarivo:
8940 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Madagaskar is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Madagaskar.
Visum:
Ja
 

Talen

Op Madagaskar is Frans de enige officiële taal. De meest gesproken taal op het eiland is echter Plateaumalagasi.

Beste reistijd Madagaskar (Madagascar)

Madagaskar is het beste te bezoeken tussen mei en september. Het is dan gemiddeld 20 tot 25 graden op Madagaskar. Het orkaanseizoen vindt tussen november en maart plaats.

Vaccinaties en inentingen

Voor Madagaskar zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Madagaskar naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Madagaskar hangt inheemse religies aan (ongeveer 52 procent). Daarnaast is een groot deel christelijk (40 procent) en wonen er moslims (7 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Het noorden van Madagaskar bestaat uit dichtbegroeide bossen en hoge bergen, maar dit deel van het land beschikt ook over de mooiste stranden, met name in het noordwesten. Daar vind je Nosy Be. Dit kleine eilandje voor de kust heeft naast een lemurenreservaat ook prachtige parelwitte stranden en een vierhonderd meter lang koraalrif. In het noorden van Madagaskar is ook een bezoek aan het nationale park Montagne d'Arbre aan te raden. Dit park is geroemd om haar zeldzame orchideeën, krokodillen en grote populatie lemuren. In het westen van het land ligt het natuurreservaat Tsingy de Bemaraha. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst en bestaat uit een gevarieerd landschap met kalkmassief, bergtoppen en tropische wouden, mangroven en meren. Ook het Parc National d'Andasibe-Mantadia bij het dorpje Andasibe mag niet overgeslagen worden. Enkele interessante plaatsen zijn Tôlanaro, Ambalavao, Antsirabe en hoofdstad Antananarivo. In Antananarivo bevindt zich het koninklijk Palais de la Reine, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Verder zijn ook het Parc Botanique et Zoölogique de Tsimbazaza en de Tsimbazaza Zoo een bezoek waard en is een wandeling over de vrijdagse Zoma-markt een leuke tijdsbesteding.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:04 uur
Categorieën: Afrika