Macedonië

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Skopje
Andere grote steden: Bitola, Kumanovo en Prilep
Munteenheid: Macedonische denar (MKD)
Oppervlakte: 25.713 km²
Inwoners: 2.082.370 (2012)
 

Macedonië is een land in het zuidoosten van Europa op het Balkanschiereiland. Tot 1991 behoorde het land tot Joegoslavië. Het land grenst in het westen aan Albanië, in het noordwesten aan Kosovo, in het noorden aan Servië, in het oosten aan Bulgarije en in het zuiden aan Griekenland. Het westelijke deel van Macedonië is bergachtig terwijl het oosten vlakker is. Het hoogste punt van het land is de Golem Korab, op de grens met Albanië. Deze berg is 2764 meter hoog. Daarnaast heeft het land in de vorm van het Meer van Ohrid en het Prespameer twee grote meren in het zuidwesten.

De Sveti Jovan Kaneo aan het Meer van Ohrid

De Sveti Jovan Kaneo aan het Meer van Ohrid

Reisinformatie Macedonië

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Macedonië.
Afstand A'dam-Skopje:
1695 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Macedonië is een paspoort of identiteitskaart noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Macedonië.
Visum:

Nee

Reizen naar Macedonië:

Goedkope vliegtickets Macedonië
Rondreizen en vakantie Macedonië

 

Talen

In Macedonië is Macedonisch de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Servisch, Grieks en Roemeens gesproken.

Beste reistijd Macedonië

De beste reistijd voor Macedonië is in de maanden mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 23 tot 30 graden. In juli en augustus kan het heel heet worden in Macedonië met temperaturen die oplopen tot 35 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Macedonië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Macedonië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Kroatië is christelijk, met de orthodoxe kerk als grootste kerk (ongeveer 65 procent). De islam is ook groot in Macedonië met ongeveer 30 procent.

Populaire bezienswaardigheden

Macedonië wordt de laatste jaren steeds meer ontdekt als vakantiebestemming. En dat is terecht. Hoewel het land niet over een kustlijn beschikt, biedt het met enkele grote meren over voldoende 'strandmogelijkheden'. Bijvoorbeeld rond het Prespameer en het Meer van Ohrid. Dit laatste meer is één van de diepste en oudste van Europa en staat net als de stad Ohrid op de Werelderfgoedlijst. In Ohrid zelf, dat ruim 2400 jaar oud is, vind je veel monumenten en pittoreske huizen. Net buiten Ohrid ligt het klooster van Sveti Naum. Dit klooster is al in het jaar 905 gebouwd en is één van de populairste trekpleisters van het land. Een ander mooi gebouw in Macedonië is de Ajdar-Kadi Moskee in de stad Bitola. Het nationale park Mavrovo behoort tot de mooiste parken van het land. Daarnaast is dit park in de winter het populairste skigebied van Macedonië. Tot slot hoofdstad Skopje. In deze stad kun je niet om Fort Skopje (Fort Kale) heen. Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn het badhuis Daut-Pashin Amam, de herdenkingssteen voor Moeder Theresa, de Mustafa Pasha Moskee en de Ottomaanse stenen brug naar de oude stad.

Reisgidsen Macedonië

reisgidsen-macedonie

Koop bovenstaande Macedonië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Macedonië.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 21:24 uur
Categorieën: Europa