Luxemburg

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Luxemburg
Andere grote steden: Esch-sur-Alzette, Differdange en Dudelange
Munteenheid: Euro (EUR)
Oppervlakte: 2586 km²
Inwoners: 509.074 (2012)
 

Het Groothertogdom Luxemburg is een land in het westen van Europa. Het land grenst in het westen en noorden aan België, in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan Frankrijk. Hoewel het een klein land is, behoort het tot de grondleggers van een groot aantal internationale organisaties. In het noorden van Luxemburg ligt een deel van de Ardennen en het zuiden van Luxemburg is heuvelachtig en minder ruig. In het zuiden van het land wonen dan ook de meeste inwoners en bevindt zich hoofdstad Luxemburg.

De gelijknamige hoofdstad Luxemburg.

De gelijknamige hoofdstad Luxemburg.

Reisinformatie Luxemburg

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Luxemburg.
Afstand A'dam-Luxemburg:
320 km
Vliegduur:
Ongeveer 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Luxemburg is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Luxemburg:

Goedkope vliegtickets Luxemburg

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Luxemburg zijn Luxemburgs, Frans en Duits de officiële talen. Daarnaast spreekt een aanzienlijk deel van de bevolking ook Portugees of Italiaans.

Beste reistijd Luxemburg

De beste reistijd voor Luxemburg is tussen mei en september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 17 en 23 graden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus.

Vaccinaties en inentingen

Voor Luxemburg zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Luxemburg naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De bevolking van Luxemburg is met 85 procent overwegend rooms-katholiek. De overige 13 procent bestaat uit niet gelovigen, protestanten, joden en moslims.

Populaire bezienswaardigheden

Luxemburg beschikt over een prachtig heuvellandschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land uitermate geschikt is voor wandel- en fietstochten. Bijvoorbeeld rond het plaatsje Larochette, waar je nog restanten vindt uit de Romeinse tijd. Maar Luxemburg heeft met het Duits-Luxemburgse Natuurpark, Natuurpark Our en Natuurpark Obersauer ook enkele mooie parken waar je grote kans hebt om herten te spotten. Maar Luxemburg beschikt met Luxemburg-stad ook over een prachtige hoofdstad. Zo is de Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg een bezoek waard en kun je in het Historisch Museum je hart ophalen met de Luxemburgse geschiedenis. Opmerkelijk, maar ook mooi is het dal met de parken van de Pétrusse (met ruïnes en vestingen) en de Place d’Armes. Bij een bezoek aan Luxemburg mag eigenlijk ook het stadje Schengen niet ontbreken. Deze plaats, waar het Europese Verdrag van Schengen is getekend, ligt op het drielandenpunt van Luxemburg, Duitsland en Frankrijk en wordt omringt door mooie wijngaarden. Het land beschikt verder over een aantal mooie meren. Bijvoorbeeld de meren van Boven-Sûre, Remerschen en Echternach. Allen erg geschikt voor kanoën en zwemmen of gewoon om van de uitzichten te genieten.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 15:32 uur
Categorieën: Europa