Liechtenstein

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Vaduz
Andere grote steden: Schaan, Triesen en Balzers
Munteenheid: Zwitserse frank (CHF)
Oppervlakte: 160 km²
Inwoners: 36.713 (2012)
 

Het dwergstaatje Liechtenstein ligt in Centraal-Europa en wordt door Zwitserland (in het westen en zuiden) en Oostenrijk (in het oosten) ingeklemd. Liechtenstein is met een lengte van slechts 24 kilometer het op vijf na kleinste land in de wereld. Het land, dat in het Rijndal in de Alpen ligt, is overwegend bergachtig. In het westen van het land vormt de Rijn de grens met Zwitserland en in het oosten van het land liggen de hoogste bergen, waarbij de Grauspitz met 2599 meter het hoogste punt is.

Reisinformatie Liechtenstein

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Liechtenstein.
Afstand A'dam-Vaduz:
670 km
Vliegduur:
Liechtenstein beschikt niet over een internationale luchthaven. Zürich (Zwitserland) en Friedrichshafen (Duitsland) zijn alternatieven. De vliegduur vanaf Amsterdam is ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Liechtenstein is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
 

Talen

In Liechtenstein is Duits de officiële taal. De meest gesproken taal is het Alemannisch Duits.

Beste reistijd Liechtenstein

De beste reistijd voor Liechtenstein is van mei tot en met september. Liechtenstein kent door haar hoge ligging een mild klimaat en de gemiddelde temperatuur ligt in de zomer tussen de 19 en 23 graden. In de winter biedt Liechtenstein uitstekende mogelijkheden om te skiën.

Vaccinaties en inentingen

Voor Liechtenstein zijn geen vaccinaties noodzakelijk.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Liechtenstein naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De bevolking van Liechtenstein is met 75 procent overwegend rooms-katholiek. Met 7 procent is de gereformeerde kerk de tweede godsdienst in Liechtenstein.

Populaire bezienswaardigheden

Liechtenstein staat in de winter bekend om haar uitstekende skifaciliteiten. Vooral Grauspitz, met haar 2599 meter de hoogste berg van het land, biedt goede mogelijkheden om te skiën. In de zomer kun je in dezelfde bergen uitstekend wandelen en fietsen. De hoofdstad van Liechtenstein, Vaduz, is vooral populair bij toeristen door het symbool van de stad: Kasteel Vaduz. In dit kasteel, dat vanaf een berg over de stad 'waakt', woont de vorstenfamilie. Verder vind je in Vaduz nog het nationale kunstmuseum, het raadhuis, het oude kasteel Mitteldorf en de Kathedraal van St. Florin. Liefhebbers kunnen in de Tourist Office van Vaduz voor een paar euro bovendien een stempel van Liechtenstein in het paspoort laten zetten. Andere bezienswaardigheden in Liechtenstein zijn Burcht Gutenberg, de ruïne van Schellenberg en de kerkheuvel van Bendern.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:01 uur
Categorieën: Europa