Libië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Tripoli
Andere grote steden: Benghazi, Misrata en Zawiya (Az Zawiyah)
Munteenheid: Libische dinar (LYD)
Oppervlakte: 1.759.540 km²
Inwoners: 5.613.380 (2012)
 

Libië is een groot land in het noorden van Afrika. Het land heeft in het noorden een lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Verder wordt het omsloten door Tunesië en Algerije in het westen, door Niger en Tsjaad in het zuiden en door Soedan en Egypte in het oosten. Veruit het grootste deel van het land is onderdeel van de Sahara. De meeste mensen wonen in de belangrijkste steden aan de Middellandse Zee, waar ook hoofdstad Tripoli zich bevindt. Libië is de laatste jaren vooral in het nieuws geweest door de burgeropstand en oorlogen.

Reisinformatie Libië

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Libië.
Afstand A'dam-Tripoli:
2270 km
Vliegduur:
Ongeveer 3 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Libië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na de vervaldatum van het visum voor Libië.
Visum:
Ja
Reizen naar Libië:

Goedkope vliegtickets Libië

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Libië is het Arabisch de enige officiële taal. Daarnaast worden er ook verschillende Berbertalen gesproken en kun je je er met het Engels en Italiaans goed redden.

Beste reistijd Libië

De beste reistijd voor zowel het noorden als het zuiden van Libië is tussen november en maart. De gemiddelde temperatuur ligt er deze periode tussen 17 en 26 graden. Tussen mei en september kan het erg heet worden in Libië, met temperaturen van 40 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Libië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Libië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Bijna iedereen in Libië is moslim. Hiervan hangt ongeveer 97 procent de soennitische islam aan. Daarnaast wonen er ook nog wat rooms-katholieken en koptisch-orthodoxen in Libië.

Populaire bezienswaardigheden

Helaas zijn veel toeristische trekpleisters verwoest tijdens de oorlog. Dat is jammer, want het land heeft toeristen, met de woestijn en haar ligging aan de Middellandse Zee, veel te bieden. Een mooie plaats is Sebha, midden in de Sahara. Deze stad ligt tussen enorme zandduinen van honderd meter hoog. Libië beschikt ook over veel archeologische en historische plaatsen. Bijvoorbeeld in de stad Ghadames, dat op de Werelderfgoedlijst staat. De oude stad is gebouwd van rode klei en beschikt onder andere over een prachtige oasetuin. Ook Leptis Magna is een bezoek waard. Deze archeologische stad met haar theaters, basilieken en thermale baden was in de Romeinse tijd één van de grootste steden van het Romeinse Rijk. Net als Leptis Magna staan ook de archeologische stad Sabratha en de Oase Ghat op de Werelderfgoedlijst. Tot slot hoofdstad Tripoli, dat ook door de oorlog grotendeels is verwoest. Deze stad heeft enkele mooie bezienswaardigheden zoals een Romeinse Poort, een tweetal forten, Turkse moskeeën en een levendige medina.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:46 uur
Categorieën: Afrika