Liberia

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Monrovia
Andere grote steden: Gbarnga, Kakata en Bensonville
Munteenheid: Liberiaanse dollar (LRD)
Oppervlakte: 111.369 km²
Inwoners: 3.887.886 (2012)
 

Liberia is een land in het westen van Afrika. Het land grenst in het noordwesten aan Sierra Leone, in het noorden aan Guinee en in het westen aan Ivoorkust. Verder heeft het land in het zuiden een lange kuststrook aan de Atlantische Oceaan. Liberia is één van de armste landen op aarde en kent een gewelddadige geschiedenis met veel burgeroorlogen. Het landschap van Liberia wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en laaggebergte. Langs de kust is het land vlak.

Reisinformatie Liberia

Tijdsverschil:
In Liberia is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Monrovia:
5325 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur
Reisdocumenten:
Voor Liberia is een paspoort noodzakelijk dat geldig is gedurende het verblijf in Liberia.
Visum:
Ja
 

Talen

In Liberia is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere lokale talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Liberia

De beste reistijd voor Liberia is tussen december en februari. Het is er met gemiddeld 31 graden warm, maar er valt minder neerslag dan in de andere maanden. Vooral in de maanden mei tot en met oktober valt er heel veel regen in Liberia.

Vaccinaties en inentingen

Voor Liberia zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Liberia naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van Liberia is christelijk. Daarmee is het veruit de grootste godsdienst van het land. Daarnaast is nog ongeveer 12 procent moslim en hangt 1 procent traditionele Afrikaanse religies aan.

Populaire bezienswaardigheden

Liberia heeft veel last gehad van burgeroorlogen en daardoor ligt de focus van het land niet op het toerisme. Desondanks zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden in Liberia die een bezoek zeker waard zijn. Om te beginnen hoofdstad Monrovia. Hoewel de infrastructuur in de stad door de oorlogen schade heeft opgelopen is de ligging aan de Atlantische Oceaan erg mooi. Zo kun je in Monrovia genieten aan de stranden en heeft het op Providence Island een interessant museum over de eerste teruggekeerde slaven uit de Verenigde Staten. Een leuke markt en één van de populairste toeristische trekpleisters in Monrovia is de Waterside Market. Voor meer natuur ga je naar het zuidoosten van het land. In het Sapo National Park worden de laatste bosgebieden beschermd en kun je je vergapen aan het wildlife. Zo kun je er onder andere olifanten, nijlpaarden, chimpansees en antilopes spotten. Een ander mooi park in Liberia is het nationale park Lofa-Mano. De mooiste stranden in Liberia vind je rond de plaats Harper, dat onder andere te bereiken is met de boot vanuit hoofdstad Monrovia. Een andere mooie kustplaats is Buchanan.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:00 uur
Categorieën: Afrika