Libanon

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Beiroet
Andere grote steden: Tripoli, Sidon en Tyrus (Sour)
Munteenheid: Libanese pond (LBP)
Oppervlakte: 10.452 km²
Inwoners: 4.140.289 (2012)
 

Libanon is een land in het Midden-Oosten en ligt in het zuidwesten van Azië. Het land grenst in het zuiden aan Israël en wordt verder in het noorden en oosten omsloten door Syrië. Daarnaast heeft Libanon in het westen nog een lange kustlijn aan de Middellandse Zee. In 1943 werd Libanon onafhankelijk van Frankrijk. Libanon is erg bergachtig. Parallel aan de vlakke kuststrook ligt het Libanongebergte. In het oosten, aan de grens met Syrië, ligt de bergketen Anti-Libanon. De hoogste berg van Libanon is de Qurnat as Sawda' (3088 meter). De Libanonceder is opgenomen in de vlag van Libanon en is tevens een beschermd houtsoort in het land.

Reisinformatie Libanon

Tijdsverschil:
In Libanon is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Beiroet:
3185 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Libanon is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Libanon.
Visum:
Ja
 

Talen

In Libanon is Arabisch de officiële taal. Daarnaast spreekt een deel van de bevolking Frans en Engels.

Beste reistijd Libanon

De beste reistijd voor Libanon is tijdens het voor- en najaar. De beste maanden zijn maart, april, mei, oktober en november. De zomers in Libanon zijn heet en droog met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Liefhebbers van skiën zijn in de winter aan het juiste adres in Libanon.

Vaccinaties en inentingen

Voor Libanon worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Libanon naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking (ongeveer 60 procent) is moslim. De meeste Libanezen zijn sjiitisch. Daarnaast is ongeveer 39 procent christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Libanon is een klein land, maar heeft toeristen veel te bieden. Zo beschikt het over een aantal leuke steden. Bijvoorbeeld Sidon, waar je veel ruïnes en een prachtige moskee kunt bekijken. Een andere interessante stad is Byblos, de vroegere stad van god Adonis. Tegenwoordig zijn het kasteel, de kerk en enkele tempels bezienswaardigheden in deze stad die al ruim zevenduizend jaar bewoond wordt. Uiteraard mag een bezoek aan hoofdstad Beiroet ook niet ontbreken tijdens je reis naar Libanon. Vanaf de Corniche boulevard heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee vanaf één van de vele terrasjes. In de zee vlak voor de kust staat de prachtige Pigeon Rock (Rots van Raouche). In Beiroet vind je ook enkele leuke markten. Bijvoorbeeld Souk el Tayeb, de biologische boerenmarkt. Verder landinwaarts mag een bezoek aan Baalbek niet worden vergeten. Deze ruïnestad staat op de Werelderfgoedlijst en is bekend door haar Romeinse tempels. Enkele andere mooie steden zijn Tripoli en Tyrus (tegenwoordig ook wel Sur of Sour genoemd). Ook voor natuur ben je in Libanon aan het juiste adres. Ga daarvoor naar het Horsh Ehden of het Tannourine natuurreservaat.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:00 uur
Categorieën: Azië