Letland

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Riga
Andere grote steden: Daugavpils, Liepaja en Jelgava
Munteenheid: Letse lats (LVL)
Oppervlakte: 64.562 km²
Inwoners: 2.191.580 (2012)
 

Letland is een land in het noordoosten van Europa. Het land is onderdeel van de Baltische Staten en grenst in het westen aan de Oostzee. Verder wordt het ingesloten door Estland in het noorden, Rusland in het oosten, Wit-Rusland in het zuidoosten en door Litouwen in het zuiden. Tot 1991 was Letland onderdeel van de Sovjet-Unie. Nog steeds is een groot deel van de bevolking, ongeveer 25 procent, etnisch Russisch. Letland is overwegend vlak en wordt voor een groot deel gedomineerd door naaldbossen. Het land heeft vier nationale parken en vier beschermde natuurgebieden. Langs de kust liggen duinen, rotsformaties en zandstranden.

Hoofdstad Riga

Hoofdstad Riga

Reisinformatie Letland

Tijdsverschil:
In Letland is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Riga:
1330 km
Vliegduur:
Ongeveer 2 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Letland is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:

Nee

Reizen naar Letland:

Goedkope vliegtickets Letland
Vakantie en rondreizen Letland

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Letland is Lets de enige officiële taal. Er wordt echter onder andere ook Letgaals, Russisch, Oekraïens, Ests, Litouws en Duits gesproken.

Beste reistijd Letland

De beste reistijd voor Letland is tussen juni en augustus. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden schommelt tussen de 19 en 22 graden. Tijdens deze maanden moet je echter wel rekening houden met een regenbui.

Vaccinaties en inentingen

Voor Letland worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Letland naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Letland is Evangelisch-luthers (ongeveer 35 procent). Ook het rooms-katholicisme is met 24 procent ruim vertegenwoordigd. De derde godsdienst is de orthodoxe kerk.

Populaire bezienswaardigheden

Letland beschikt over vier verschillende nationale parken. Het mooiste park is ongetwijfeld het nationale park Slîtere, aan de Oostzee. In dit park leven otters en bevers en je vindt er mooie stranden en duinen. Vanuit de vuurtoren heb je een mooi uitzicht over het park. Het land heeft met Riga een mooie en gezellige hoofdstad. In Riga heb je een aantal leuke musea zoals het Volkskundig Openluchtmuseum. Dit museum licht in een natuurgebied en je kunt er verschillende dorpjes bekijken. Een ander interessant museum is het Bezettingsmuseum waar je meer te weten komt over Letland in de onderdrukte periode van 1940 tot 1991. Ook de centrale markt is een bezoek waard tijdens je stedentrip Riga. Naast Riga heb je nog meer leuke steden in Letland. Bijvoorbeeld Jelgava met het paleis van Bartolomeo, de havensteden Ventspils en Liepaja en de tweede stad van het land Daugavpils. In Daugavpils kun je niet om het negentiende-eeuwse Russische fort heen.

Reisgidsen Letland

reisgidsen-letland

Koop bovenstaande Letland reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Letland.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 15:29 uur
Categorieën: Europa