Laos

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Vientiane
Andere grote steden: Savannakhet, Pakse en Luang Prabang
Munteenheid: Laotiaanse kip (LAK)
Oppervlakte: 236.800 km²
Inwoners: 6.586.266 (2012)
 

Laos is een land in het zuidoosten van Azië. Het land grenst in het noorden aan China, in het oosten aan Vietnam, in het zuiden aan Cambodja, in het westen aan Thailand en in het noordwesten aan Myanmar (Birma). Laos is het enige land in het Pacifische gebied van Azië dat geen kustlijn heeft. Het landschap wordt gekenmerkt door heuvels, bergen en de Mekong rivier. Daarnaast heeft het verschillende lagere plateaus. De Mekong stroomt volledig van noord tot zuid door het land en vormt in het westen voor een groot deel de grens met Thailand.

Monniken bij de Kuang Si waterval (Foto: David Kember)

Monniken bij de Kuang Si waterval (Foto: David Kember)

Reisinformatie Laos

Tijdsverschil:
In Laos is het tijdens onze zomertijd 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Vientiane:
8950 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Laos is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Laos.
Visum:
Ja
Reizen naar Laos:

Goedkope vliegtickets Laos
Vakantie en rondreizen door Laos

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Laos is Laotiaans (Lao) de enige officiële taal. Daarnaast worden in verschillende delen van het land andere talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Laos

De beste reistijd voor Laos is tijdens onze wintermaanden. Tussen november en februari heb je weinig last van regenbuien en wordt het gemiddeld 29 graden. Het regenseizoen vindt in Laos plaats tussen juni en oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Laos worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Laos naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Laos, ongeveer 65 procent, is boeddhistisch (theravada). Daarnaast is nog een klein deel christelijk (1,5 procent) en heb je nog andere kleine stamgodsdiensten.

Populaire bezienswaardigheden

In Vientiane, de hoofdstad van Laos, staat de grootste boeddhistische stoepa van het land. De gouden koepel van de Pha That Luang is van grote afstand te zien en het bouwwerk is een belangrijk religieus symbool van het land. Ook de Wat Ho Phra Keo en de Wat Si Saket, met haar 9000 boeddhabeelden, zijn populaire trekpleisters. Een ander mooi gebouw in Vientiane is de Patuxai, dat geïnspireerd is op de Arc de Triomphe in Parijs. Op weg naar Luang Prabang, een andere mooie stad in laos, kun je een bezoek brengen aan de grotten van Vang Vieng waar je lekker kunt zwemmen. In Luang Prabang vind je naast verschillende mooie tempels zoals de Wat Xieng Thong het Royal Palace. Dit paleis doet tegenwoordig dienst als museum. Net buiten de stad ligt de berg Phou Si (of Phu Si). Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en haar tempels en de Mekong rivier. Ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Luang Prabang vind je de prachtige Kuang Si watervallen. Het is hier toegestaan om te zwemmen. In het zuiden van Laos, waar het land vlakker is, liggen de Wat Phu ruïnes. Ook kun je hier in het Bolavenplateau olifantentochten maken.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 15:28 uur
Categorieën: Azië