Koeweit

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Koeweit
Andere grote steden: Salamiyah, Farwaniyah en Hawalli
Munteenheid: Koeweitse dinar (KWD)
Oppervlakte: 17.818 km²
Inwoners: 2.646.314 (2012)
 

Koeweit is een land in het Midden-Oosten. Het Aziatische land ligt op het Arabisch Schiereiland en wordt volledig ingeklemd door Irak in het noorden en Saoedi-Arabië in het zuiden. In het oosten heeft het een lange kustlijn aan de Perzische Golf. Koeweit heeft daarnaast met Warbah, Bubiyan, Failaka en Auhah ook een aantal eilanden voor de kust. Veruit het grootste deel van het land bestaat uit woestijnvlaktes. Vrijwel alle steden in het land liggen langs de kust nabij hoofdstad Koeweit.

Reisinformatie Koeweit

Tijdsverschil:
In Koeweit is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Koeweit:
4340 km
Vliegduur:
Ongeveer 5 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Koeweit is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Koeweit.
Visum:
Ja
 

Talen

In Koeweit is Arabisch de enige officiële taal. Daarnaast wordt door een deel van de bevolking Engels, Urdu en Farsi gesproken.

Beste reistijd Koeweit

De beste reistijd voor Koeweit is in de de wintermaanden november, december, februari en maart. Het is er dan gemiddeld 20 tot 25 graden en er valt net als de rest van het jaar vrijwel geen neerslag. Tijdens de zomermaanden kun je Koeweit het beste verwijden. Temperaturen die oplopen tot 45 graden en warmer zijn geen uitzondering.

Vaccinaties en inentingen

Voor Koeweit worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Koeweit naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Koeweit, ongeveer 85 procent, is moslim. Hiervan is het grootste deel soennitisch. Daarnaast is ongeveer 10 procent christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Net als meerdere oliestaten in de regio beschikt ook Koeweit, de gelijknamige hoofdstad van het land, over een moderne skyline. De stad beschikt echter ook nog over een oud centrum met verschillende moskeeën, musea en souks. Het nationale symbool van het land zijn de drie karakteristieke Kuwait Towers. Eén van deze torens is toegankelijk voor een mooi uitzicht over het historische centrum van de stad en het paleis. Maar rond de hoofdstad kun je ook een aantal mooie en populaire stranden vinden, zoals Messila, en heb je in de vorm van Green Island een heuse oase voor de kust van de stad. Door het hete, droge klimaat biedt Koeweit ook goede mogelijkheden voor woestijntochten en is een uitstapje naar het Failaka-eiland met haar archeologische erfgoed de moeite waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:57 uur
Categorieën: Azië