Kiribati

Bestemmingsinfo | Australië


Hoofdstad: Zuid-Tarawa
Andere grote steden: Bairiki, Tabwakea en London
Munteenheid: Australische dollar (AUD)
Oppervlakte: 726 km²
Inwoners: 101.998 (2012)
 

Kiribati is een land in Oceanië en ligt in het oosten van het continent Australië. Kiribati ligt in de zuidelijke Grote Oceaan en bestaat uit 36 eilanden die zijn onderverdeeld in de regio's Micronesië (Gilberteilanden) en Polynesië (Line- en Phoenixeilanden). Daarnaast ligt ten westen van de Gilberteilanden nog het eiland Banaba. De eilanden liggen maar enkele meters boven zeeniveau en door het opwarmen van de aarde wordt het bestaan van de eilanden bedreigd. Het hoogste punt is 81 meter en is gelegen op het eiland Banaba. Het landschap van de eilanden wordt gekenmerkt door witte stranden, palmbossen en mangroves.

Reisinformatie Kiribati

Tijdsverschil:
Kiribati valt in drie verschillende tijdzones. Op de Gilberteilanden is het tijdens onze zomertijd 10 uur later dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 11 uur). Op de Phoenixeilanden is het dan 11 uur later (tijdens onze wintertijd 12 uur) en op de Line-eilanden 12 uur later (tijdens onze wintertijd 13 uur).
Afstand A'dam-Zuid-Tarawa:
13.955 km
Vliegduur:
Ongeveer 25 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Kiribati is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Kiribati.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Kiribati zijn Engels en Kiribatisch de officiële talen.

Beste reistijd Kiribati

Kiribati is het beste te bezoeken tussen mei en oktober. Het is die periode gemiddeld 29 graden op Kiribati, en dus kouder dan de rest van het jaar, maar je ontloopt in deze maanden de meeste regen. Tussen november en april kan het bovendien erg heet worden op Kiribati.

Vaccinaties en inentingen

Voor Kiribati worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Kiribati naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 97 procent is veruit het grootste deel van de bevolking van Kiribati christelijk. Hiervan is 55 procent rooms-katholiek en 42 procent protestants.

Populaire bezienswaardigheden

Kiribati staat vooral bekend om haar parelwitte zandstranden en helderblauwe water. De meeste toeristen zullen Kiribati dan ook aandoen vanwege haar stranden en de mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De eilanden beschikken namelijk over prachtige koraal en een mooie onderwaterwereld. Kiribati is desondanks erg rustig en niet ingesteld op toeristen. Voor rust ben je op de eilanden dan ook aan het juiste adres. De meeste eilanden zijn bovendien alleen bereikbaar per boot. Het atol dat het meest wordt bezocht is Kiritimati, ook bekend als Christmaseiland, en onderdeel van de Line-eilanden. Naast het luieren op het strand kun je hier ook veel verschillende vogels spotten. Een aanrader voor een activiteit is het maken van een helikoptervlucht boven de eilanden. Dit zorgt voor prachtige plaatjes en vergezichten.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:56 uur
Categorieën: Australië