Kirgizië

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Bisjkek
Andere grote steden: Osj, Dzjalal-Abad en Karakol
Munteenheid: Kirgizische som (KGS)
Oppervlakte: 199.951 km²
Inwoners: 5.496.737 (2012)
 

Kirgizië, of Kirgizstan zoals het ook wel wordt genoemd, is een land in Centraal-Azië. Het land grenst in het noorden volledig aan Kazachstan, in het zuidoosten aan China, in het zuidwesten aan Tadzjikistan en in het westen aan Oezbekistan. Het land beschikt niet over kustlijn, maar heeft in de vorm van het Ysykköl-meer (Issyk-Kulmeer) wel het op één na grootste meer ter wereld. Het land wordt verder gedomineerd door het Tiensjangebergte (Tian Shan), dat meer dan de helft van Kirgizië in beslag neemt en op het hoogste punt maar liefst 7439 meter hoog is. Tot 1991 was Kirgizië onderdeel van de Sovjet-Unie.

Reisinformatie Kirgizië

Tijdsverschil:
In Kirgizië is het tijdens onze zomertijd 4 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bisjkek:
5120 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Kirgizië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Kirgizië.
Visum:

Ja (meer informatie)

Reizen naar Kirgizië:

Goedkope vliegtickets Kirgizië
Vakantie en rondreizen Kirgizië

 

Talen

In Kirgizië is Kirgies de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Russisch en Engels gesproken.

Beste reistijd Kirgizië

De beste reistijd voor Kirgizië is in het voor- en najaar (april, mei, september en oktober). Het is er dan gemiddeld 20 tot 27 graden. In de winter kan het in Kirgizië heel koud worden en in de zomer snikheet.

Vaccinaties en inentingen

Voor Kirgizië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Kirgizië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 75 procent van de bevolking van Kirgizië is islamitisch, waarvan het grootste deel soennitisch is. Daarnaast is ongeveer 20 procent christelijk. Hierbij gaat het vooral om Russisch-orthodoxen.

Populaire bezienswaardigheden

Doordat het Tiensjangebergte ongeveer 65 procent van het hele land in beslag neemt kun je tijdens een bezoek aan Kirgizië niet om dit gebergte heen. Het land is dan ook erg geschikt voor mooie wandelingen en fietstochten in de bergen. Voor de mooiste fotomomenten en uitzichten ga je naar de Suusamyr vallei en hoogvlakte. Een andere plek waar je ook niet omheen kunt is het Ysykköl-meer (Issyk-Kulmeer). Dit is het op één na grootste meer ter wereld en biedt tal van mooie bestemmingen. In dit gebied leven ook beren, wolven en sneeuwluipaarden dus het is verstandig om er niet alleen op uit te trekken. Niet ver hier vandaan ligt het park Aja-Artsja, waar je meer dan 800 soorten planten en bloemen en ongeveer 170 zoogdiersoorten aantreft. Enkele mooie plaatsen zijn Osj met haar Jayma Bazaar en hoofdstad Bisjkek. In Bisjkek is duidelijk te zien dat het land lange tijd onderdeel was van de Sovjet-Unie.

Reisgidsen Kirgizië

reisgidsen-kirgizie

Koop bovenstaande Kirgizië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Kirgizië.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 21:22 uur
Categorieën: Azië