Kenia

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Nairobi
Andere grote steden: Mombassa, Nakuru en Eldoret
Munteenheid: Keniaanse shilling (KES)
Oppervlakte: 581.313 km²
Inwoners: 43.013.341 (2012)
 

Kenia is een land in het oosten van Afrika, net onder de Hoorn van Afrika. Kenia grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië en de Indische Oceaan, het zuiden grenst aan Tanzania en in het westen zijn Uganda en Zuid-Soedan de buurlanden. Het landschap is erg divers en loopt vanaf de tropische kust langzaam op tot grote hoogte. Met Mount Kenya (5199 meter) beschikt het land over de op één na hoogste berg van Afrika, na de Kilimanjaro. In het noorden bevinden zich de woestijnen, in het westen heeft het vruchtbare vlaktes, in het zuiden zijn de savannes en in het oosten liggen de bergen en tropische regenwouden. Het land beschikt daarnaast over veel wild- en nationale parken wat Kenia een populaire toeristische bestemming maakt.

De indrukwekkende Kilimanjaro (Foto: Luis Sanz)

De indrukwekkende Kilimanjaro (Foto: Luis Sanz)

Reisinformatie Kenia

Tijdsverschil:
In Kenia is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Nairobi:
6675 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Kenia is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Kenia.
Visum:

Ja (visum Kenia)

Reizen naar Kenia:

Goedkope vliegtickets Kenia
Vakantie en rondreizen Kenia

Kenia reizen

 

Talen

In Kenia zijn Engels en Swahili de officiële talen. Daarnaast worden nog heel veel verschillende lokale talen gesproken.

Beste reistijd Kenia

De beste reistijd voor Kenia is in de maanden december tot en met februari. De gemiddelde temperatuur schommelt er dan net als de rest van het jaar tussen de 25 en 31 graden, maar er valt weinig regen. Tussen april en juni vindt het regenseizoen plaats in Kenia.

Vaccinaties en inentingen

Voor Kenia worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Kenia naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Kenia is christelijk. Hiervan gaan de meeste mensen (45 procent) naar de protestantse kerk. Ook het rooms-katholicisme is met 33 procent breed gedragen. Daarnaast zijn er nog moslims en aanhangers van inheemse religies in Kenia.

Populaire bezienswaardigheden

Kenia is het land van de wildparken. In totaal heeft het land 42 nationale parken. Toerisme is dan ook één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het land. Schaf echter eerste een visum Kenia aan, dit is namelijk verplicht. Een mooi en populair park in Kenia is het Amboseli National Park, in het zuiden van het land. Hier kun je tijdens een safari olifanten, leeuwen en cheeta's tegenkomen. Vanuit dit park heb je met helder weer ook zich op de Kilimanjaro in buurland Tanzania. Ook het Buffalo Springs reservaat is een bezoek waard. Hier leven krokodillen, zebra's en luipaarden. Voor een kijkje in het leven van het Masai volk ben je in Masai Mara aan het juiste adres. Naast dit bijzondere volk leven hier ook veel wilde dieren zoals gnoes, buffels en zebra's die van de uitgestrekte Serengeti naar de Masai Mara trekken. Andere interessante parken zijn Tsavo East National Park en Tsavo West National Park, dat bestaat uit verschillende vulkanen. Kenia beschikt naast wildparken ook over prachtige stranden langs de Indische Oceaan. De mooiste stranden van Kenia liggen in de omgeving van de stad Malindi. Parelwitte schone stranden en helderblauw water maken dit een waar paradijs. Ook Mombassa, de tweede stad van Kenia, ligt aan zee. Deze stad beschikt over een islamitisch stadscentrum, maar heeft ook Portugese invloeden. Tot slot hoofdstad Nairobi, dat op grote hoogte ligt. De moeite waard is de wekelijkse Masai-markt in een groot winkelcentrum. Verder heeft de stad ook enkele interessante musea.

Reisgidsen Kenia

reisgidsen-kenia

Koop bovenstaande Kenia reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Kenia.

 

Door:
Bijgewerkt: 17 september 2018, 20:45 uur
Categorieën: Afrika