Kazachstan

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Astana
Andere grote steden: Almaty (Alma-Ata), Şımkent en Karaganda
Munteenheid: Kazachse tenge (KZT)
Oppervlakte: 2.724.900 km²
Inwoners: 17.522.010 (2012)
 

Kazachstan is een transcontinentale staat en ligt zowel in het westen van Azië als in het oosten van Europa. Het is het op acht na grootste land ter wereld (even groot als West-Europa) en grenst in het noorden aan Rusland, in het oosten aan China en in het zuiden van oost naar west aan Kirgizië, Oezbekistan en Turkmenistan. In het westen grenst de Kaspische Zee Kazachstan van Rusland en Azerbeidzjan. Tot 1991 behoorde Kazachstan tot de Sovjet-Unie. In het westen van het land ligt het Oeralgebergte en dit vormt tevens de grens tussen Europa en Azië. Het land beschikt daarnaast ook over twee grote meren, het Balkasjmeer en het Aralmeer. Verder heeft het steppes en woestijnen.

Reisinformatie Kazachstan

Tijdsverschil:
Kazachstan valt in twee verschillende tijdzones. In West-Kazachstan is het tijdens onze zomertijd 3 uur later dan in Nederland (tijdens onze wintertijd 4 uur). In Oost-Kazachstan is het dan 4 uur later (tijdens onze wintertijd 5 uur).
Afstand A'dam-Astana:
4415 km
Vliegduur:
Ongeveer 5 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Kazachstan is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Kazachstan.
Visum:
Ja
 

Talen

Kazachs is de officiële taal in Kazachstan. Er wordt echter vooral Russisch gesproken.

Beste reistijd Kazachstan

De beste reistijd voor Kazachstan is in het voor- en najaar (mei, juni en september). Het is er dan gemiddeld 20 tot 25 graden. In de winter kan het in Kazachstan heel koud worden en in de zomer snikheet.

Vaccinaties en inentingen

Voor Kazachstan worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Kazachstan naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 70 procent van de bevolking van Kazachstan is islamitisch, waarvan het grootste deel soennitisch is. Daarnaast is ongeveer 25 procent christelijk. Hierbij gaat het vooral om Russisch-orthodoxen.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel Astana (sinds 1997) de hoofdstad is van Kazachstan, is Almaty de grootste stad van het land. Deze stad heeft daarnaast ook de meeste bezienswaardigheden, zoals prachtige moskeeën. Vanuit Almaty, dat ook wel Alma-Ata wordt genoemd, zijn mooie uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar het Altyn-Emel National Park. In dit park dat vooral uit woestijn en rotsformaties bestaat beschikt onder andere over de indrukwekkende 'zingende zandduin' Charyn Canyon. Het land heeft ook een aantal grote meren. Zo is het Balkasjmeer bijzonder doordat het voor de helft uit zoet en voor de helft uit zout water bestaat. Tot slot het nationale park Bayanaul. Dit park heeft onder andere drie meren die in de zomer door vele zwemmers wordt aangedaan. Ook vind je hier rotstekeningen en bijzondere rotsformaties.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:55 uur
Categorieën: Azië