Kameroen

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Yaoundé
Andere grote steden: Douala, Bamenda en Bafoussam
Munteenheid: CFA-frank (XAF)
Oppervlakte: 475.650 km²
Inwoners: 20.129.878 (2012)
 

Kameroen is een land in het westen van Centraal-Afrika. Het land is ontstaan in 1961 door de samenvoeging van Frans Kameroen en Brits Kameroen. Het land grenst in het noordwesten aan Nigeria, in het noordoosten aan Tsjaad, in het oosten aan de Centraal-Afrikaanse Republiek en in het zuiden grenst Kameroen van oost naar west aan Congo-Brazzaville, Gabon en Equatoriaal-Guinea. In het westen heeft het kustlijn aan de Golf van Bonny, een baai in de Golf van Guinee en de Atlantische Oceaan. Door de diversiteit aan landschappen wordt Kameroen ook wel 'Klein Afrika' genoemd. Het noorden bestaat uit woestijnen, het midden uit bergen, in het westen zijn savannen en het zuidoosten heeft tropische regenwouden.

Reisinformatie Kameroen

Tijdsverschil:
In Kameroen is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Afstand A'dam-Yaoundé:
5435 km
Vliegduur:
Ongeveer 7 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Kameroen is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij de visumaanvraag voor Kameroen.
Visum:
Ja
 

Talen

In Kameroen zijn Frans en Engels de officiële talen. Daarnaast worden nog verschillende andere talen en dialecten zoals Bantu gesproken.

Beste reistijd Kameroen

De beste reistijd voor Kameroen is tussen december en februari. De temperatuur is er dan met gemiddeld 28 graden aangenaam en er valt vrijwel geen regen, in tegenstelling tot de overige maanden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Kameroen zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Kameroen naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Kameroen heeft een aantal grote godsdiensten. Met ongeveer 30 procent van de bevolking is het rooms-katholicisme de grootste religie, maar het protestantisme (23 procent) en de islam (22 procent) worden ook breed gedragen. Daarnaast zijn er nog verschillende animistische godsdiensten in Kameroen.

Populaire bezienswaardigheden

Kameroen heeft een erg gevarieerd landschap met prachtige natuur. De populairste bezienswaardigheid in Kameroen is Mount Cameroon, dat in het westen van het land oprijst vanuit zee. Aan de voet van deze actieve vulkaan van vier kilometer hoog vind je tropische regenwouden waar veel verschillende diersoorten leven. Iets verder, langs de kust, liggen smalle zandstranden en mangrovebossen. Een ander populair park is het Waza National Park in het noorden van het land. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst en hier leven onder andere olifanten, leeuwen, giraffen en antilopen. Het mooiste strand van Kameroen is Londji Beach. Dit strand ligt vlakbij het havenstadje Kribi, vanwaar je ook eenvoudig in de pigmeedorpen van Bakus komt. Niet ver hier vandaan ligt Douala. Hoewel Yaoundé de hoofdstad van Kameroen is, is Douala de grootste stad van het land. In het noordwesten van Kameroen vind je de Ngoketunjia-streek. Naast de prachtige vergezichten speelt zich hier het traditionele Kameroense leven af dat rijk is aan tradities. Ook de regio Ring Road, nabij de stad Bamenda, is een bezoek waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:54 uur
Categorieën: Afrika