Kaapverdië

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Praia
Andere grote steden: Mindelo, Assomada en Porto Novo
Munteenheid: Kaapverdische escudo (CVE)
Oppervlakte: 4033 km²
Inwoners: 523.568 (2012)
 

Kaapverdië of de Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep bestaande uit achttien grote en kleine eilanden ten westen van Noord-Afrika. Het land bestaat uit een noordelijke eilandengroep en een zuidelijke eilandengroep. Kaapverdië heeft geen directe buurlanden, maar ligt voor de kust van Senegal, Gambia en Mauritanië. Het land is van vulkanische oorsprong en dit is in het bergachtige landschap van de Kaapverdische Eilanden goed terug te zien. Het hoogste punt van het land is de actieve vulkaan Pico de Fogo (2829 meter). In 1975 werd Kaapverdië onafhankelijk van Portugal.

zee-visser-kaapverdie

Reisinformatie Kaapverdië

Tijdsverschil:
Op Kaapverdië is het tijdens onze zomertijd 3 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Praia:
4865 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Kaapverdië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Kaapverdië.
Visum:

Ja

Reizen naar Kaapverdië:

Goedkope vliegtickets Kaapverdië
Rondreizen en vakantie Kaapverdië

 

Talen

Op Kaapverdië is Portugees de enige officiële taal. Er worden echter vooral Creoolse talen op Kaapverdië gesproken.

Beste reistijd Kaapverdië

De beste reistijd voor Kaapverdië is tussen oktober en juni. Het is er dan net als de overige maanden ongeveer 28 graden, maar er valt vrijwel geen regen. In maart en december kunnen er echter wel stofwolken over de eilanden waaien. Het regenseizoen op Kaapverdië vindt plaats tussen juli en september.

Vaccinaties en inentingen

Voor Kaapverdië zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Kaapverdië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 95 procent van de bevolking van Kaapverdië is rooms-katholiek. Daarnaast zijn er kleine groepen protestanten en mormonen.

Populaire bezienswaardigheden

Het populairste vakantie-eiland van Kaapverdië, dat ook wel Kaapverdische Eilanden wordt genoemd, is het op één na grootste eiland Santo Antão. Dit eiland met haar steile bergtoppen, spectaculaire groene landschappen en mooie stranden is het meest westelijke eiland van de eilandengroep. De Kaapverdische Eilanden is ook een populaire strandbestemming. Het mooiste strand van Kaapverdië is Curralinho, op het eiland Boa Vista. Hier heb je prachtige witte zandstranden en helderblauw water. Een ander eiland met goede mogelijkheden om te duiken en snorkelen is Sal. De naam van dit eiland heeft het te danken aan de aanwezigheid van zout dat er gewonnen wordt. Het mooiste park van het land is zonder meer Fogo National Park. Dit nationale park ligt rond de nog actieve vulkaan Pico de Fogo en de omgeving lijkt dan ook op een maanlandschap. Tot slot het grootste en dichtstbevolkte eiland Santiago. Hier vind je onder andere hoofdstad Praia en de grote en drukke, maar sfeervolle markt in Assomada.

Reisgidsen Kaapverdië

reisgidsen-kaapverdie

Koop bovenstaande Kaapverdië reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over Kaapverdië.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 14:13 uur
Categorieën: Afrika