Jordanië

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Amman
Andere grote steden: Az-Zarga, Irbid en Akaba
Munteenheid: Jordaanse dinar (JOD)
Oppervlakte: 89.328 km²
Inwoners: 6.508.887 (2012)
 

Jordanië is een land in het Midden-Oosten en ligt in het zuidwesten van Azië. Jordanië grenst in het westen aan Israël en Palestina (de Westelijke Jordaanoever). De Dode Zee, het grootste (zout)meer in Jordanië, en de rivier de Jordaan, die door irrigatie bijna is opgedroogd, vormen de grens tussen deze gebieden. In het noorden grenst Jordanië aan Syrië, in het noordoosten aan Irak en in het zuidoosten aan Saoedi-Arabië. In het zuiden van Jordanië is er een inham (de Golf van Akaba) die overgaat in de Rode Zee. Het grootste gedeelte (ongeveer negentig procent) van het land bestaat uit woestijngebied. Alleen langs de oever van de Jordaan is de grond vruchtbaar en in het noordwesten van Jordanië is een mediterraan gebied met enkele bossen.

Reisinformatie Jordanië

Tijdsverschil:
In Jordanië is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens de wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Amman:
3380 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Jordanië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Jordanië.
Visum:
Ja
Reizen naar Jordanië:

Goedkope vliegtickets Jordanië
Vakantie en rondreizen Jordanië

Jordanie reizen

 

Talen

In Jordanië is Arabisch de officiële taal. Daarnaast worden er nog acht andere talen gesproken waaronder Engels en Frans.

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd voor Jordanië is tijdens het voor- en najaar. De beste maanden zijn maart, april, mei, oktober en november. De zomers in Jordanië zijn heet en droog met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. In het zuiden van het land kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Jordanië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Jordanië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De islam is de staatsgodsdienst in Jordanië. Ongeveer 92 procent van de moslims in het land is soennitisch. Daarnaast is 6 procent van de bevolking christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Wie naar Jordanië gaat, moet zonder twijfel een bezoek brengen aan de prachtige ruïnestad Petra. De stad die deels uit rotsen is gehakt staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst en wordt zelfs als één van de zeven wereldwonderen aangemerkt. Maar Jordanië heeft meer te bieden dan Petra. Het land heeft een rijk en gevarieerd cultureel aanbod. Je treft er een mix aan van westerse en Arabische cultuur. In de hoofdstad Amman kun je vele musea en tempels bezoeken of struinen over de levendige en kleurrijke markten (souks). Bijzonder zijn de overblijfselen van de romeinse tempel van Hercules, de Koning Hussein moskee en het paleis van de Umayyaden. Behalve veel geschiedenis vind je in Amman ook moderne uitgaansgelegenheden en winkelcentra. Voor een echte zon- en strandbestemming kan je terecht in het toeristische oord Akaba dat aan de Rode Zee ligt. Tevens is het zoutmeer de Dode Zee een bezoek waard omdat je op dit water kunt drijven. Als al deze hectiek je teveel is geworden ga je voor de oorverdovende stilte naar de Wadi Rum woestijn. De prachtige rotswanden en landschap van de Wadi Rum woestijn kan je per kameel, fiets of landcruiser verkennen. Ook kun je in een bedoeïenentent slapen en genieten van de heldere sterrenhemel. Kom je voor de rust? Vermijd dan het jaarlijkse Distant Heat Festival in juli dat plaatsvindt in de Wadi Rum woestijn. Duizenden dance liefhebbers genieten dan van de beste artiesten en dj’s op deze unieke locatie midden in de woestijn. Onder andere Armin van Buuren en DJ Tiësto hebben hier al hun opwachting gemaakt.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:50 uur
Categorieën: Azië