Japan

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Tokio
Andere grote steden: Yokohama, Osaka, Nagoya en Sapporo
Munteenheid: Japanse yen (JPY)
Oppervlakte: 377.930 km²
Inwoners: 127.368.088 (2012)
 

Japan is een eilandstaat in het oosten van Azië. Het land bestaat uit 6852 eilanden en ligt in de Grote Oceaan. De grootste Japanse eilanden zijn Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoku. Deze eilanden vormen veruit het grootste deel van het land. Japan heeft niet direct contact met een buurland, maar de dichtstbijzijnde landen zijn Zuid-Korea, Noord-Korea en Rusland ten westen van Japan aan de andere kant van de Japanse Zee. De hoofdstad van het land is Tokio, dat met ongeveer 35 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld is. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen, vulkanen en vruchtbare vlaktes. Ongeveer twee derde van het land is bedekt met bossen. Door de ligging vinden er veel aardbevingen plaats in Japan.

Mount Fuji (Foto: Tommy Tsutsui)

Mount Fuji (Foto: Tommy Tsutsui)

Reisinformatie Japan

Tijdsverschil:
In Japan is het tijdens onze zomertijd 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 8 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Tokio:
9300 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Japan is een paspoort noodzakelijk dat geldig is tijdens het verblijf in Japan.
Visum:
Nee
Reizen naar Japan:

Goedkoopste vliegtickets Japan
Vakantie en rondreizen Japan

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Japan is Japans de enige officiële taal.

Beste reistijd Japan

De beste reistijd voor Japan is in het voor- en najaar. Hoewel er het hele jaar vrij veel regen in Japan kan vallen is dit de droogste tijd. De temperatuur schommelt tussen de 17 en 27 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Japan worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Japan naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

De grootste godsdiensten in Japan zijn boeddhisme en shintoïsme. Veel Japanners hangen beide religies aan. Slechts een klein deel van de bevolking is christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Japan beschikt over maar liefst 83 grote nationale parken en daarmee nemen ze het grootste deel van het land in beslag. Het nationale park Daisetsuzan, in het noorden van het land, is het grootste park van Japan. In dit park leven veel bijzondere dieren zoals de bruine beer en er bevinden zich enkele vulkanen. Ook het Kirishima-Yaku National Park, met haar warmwaterbronnen en watervallen, is een bezoek waard. Japan heeft ook veel bijzondere steden. Bijvoorbeeld Nikko. Dit is een bedevaartsoord voor boeddhistische monniken en je vindt er dan ook veel tempels. Net als in Nara, één van de oudste steden van het land. In deze stad staat het keizerlijke paleis van de keizerin Genmei en het Todai-ji tempelcomplex met het grootste boeddhabeeld ter wereld. Ook Kioto mag een hoogtepunt worden genoemd door de honderden tempels en tuinen. Tot slot hoofdstad Tokio, dat bestaat uit 23 aan elkaar gegroeide steden. Deze metropool is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest waardoor het veel moderne bebouwing heeft en over veel winkelcentra beschikt. In het noordoosten van de stad ligt Asakusa. Hier staat de Senso-ji, een belangrijke boeddhistische tempel. Vanuit Tokio is een uitstapje naar de warmwaterbronnen bij de Fuji-meren, vlakbij Hakone, de moeite waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 14:05 uur
Categorieën: Azië