Jamaica

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Kingston
Andere grote steden: Montego Bay, Spanish Town en Portmore
Munteenheid: Jamaicaanse dollar (JMD)
Oppervlakte: 10.991 km²
Inwoners: 2.889.187 (2012)
 

Jamaica is een land in het Caribisch gebied en behoort tot het continent Noord-Amerika. Het land wordt volledig omringt door de Caribische Zee en ligt ten zuiden van Cuba en ten westen van het eiland Hispaniola met de landen Haïti en de Dominicaanse Republiek. Het westen en het midden van het land wordt gedomineerd door bergketens die bestaan uit kalksteenformaties. In het oosten van Jamaica liggen de Blue Mountains. In het binnenland van Jamaica zijn veel tropische regenwouden met watervallen en komen veel verschillende boomsoorten voor. Langs de kust heb je mooie stranden. Jamaica werd in 1962 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Reisinformatie Jamaica

Tijdsverschil:
Op Jamaica is het tijdens de zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 6 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Kingston:
7885 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Jamaica is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van Jamaica.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Jamaica is Engels de officiële taal. Daarnaast wordt er Jamaicaans (Patois) gesproken.

Beste reistijd Jamaica

Jamaica is het beste te bezoeken tussen december en april. Het is er net als het jaar dan gemiddeld 27 graden, maar er valt veel minder regen dan in de maanden tussen mei en november. Het orkaanseizoen vindt op Jamaica plaats in augustus en september.

Vaccinaties en inentingen

Voor Jamaica worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Jamaica naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Jamaica is christelijk (65 procent). Hiervan gaan de meeste mensen naar de Anglicaanse kerk. Ook zijn veel Jamaicanen protestants. Daarnaast hangen ook veel mensen de rastafaribeweging aan.

Populaire bezienswaardigheden

Veruit het grootste deel van alle stranden op Jamaica (ongeveer 400) zijn in handen van hotels en resorts. De meeste toeristen gaan naar Montego Bay, in het noordwesten van het land. Deze stad heeft een mooie ligging aan een baai met prachtige parelwitte stranden en koraalriffen. Andere mooie stranden op Jamaica liggen bij White Sands en Doctor's Cave. Maar het land heeft meer mooie natuur te bieden. Zo is de Blue Lagoon in het noorden een prachtige plek om tot rust te komen. Het water kleurt hier door de zon prachtig blauw en groen. Voor een actievere dagbesteding kun je de Blue Mountains in. Hier heb je prachtige wandelpaden met geweldige panorama over het gebergte. Ook kom je prachtige watervallen tegen. Net als in het noorden van Jamaica, waar je de 200 meter hoge Sandals Dunn River watervallen kunt bezoeken. Een kwart van de bevolking woont in hoofdstad Kingston. In deze stad staat nog veel Britse koloniale architectuur. Een populair museum in Kingston is het Bob Marley Museum.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:51 uur
Categorieën: Noord-Amerika