Ivoorkust (Côte d’Ivoire)

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Yamoussoukro
Andere grote steden: Abidjan, Bouaké en Korhogo
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 322.463 km²
Inwoners: 21.952.093 (2012)
 

Ivoorkust is een land in het westen van Afrika. Hoewel de regering van Ivoorkust de internationale gemeenschap heeft verzocht om de naam Côte d'Ivoire te gebruiken is dit nog niet erg ingeburgerd. De hoofdstad van Ivoorkust is Yamoussoukro, maar lange tijd was dit Abidjan, dat tevens veruit de grootste stad van het land is. Het land grenst in het westen aan Liberia en Guinee, in het noorden aan Mali en Burkina Faso en in het oosten aan Ghana. Daarnaast ligt het in het zuiden aan de Atlantische Oceaan (Golf van Guinee). Het land wordt gedomineerd door bergen en tropische regenwouden in het binnenland en mooie stranden langs de zuidkust.

 

Reisinformatie Ivoorkust (Côte d’Ivoire)

Tijdsverschil:
In Ivoorkust is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Yamoussoukro:
5155 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Ivoorkust is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Ivoorkust.
Visum:
Ja
 

Talen

In Ivoorkust is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere talen en dialecten gesproken zoals Dioula, Abé en Abidji.

Beste reistijd Ivoorkust (Côte d’Ivoire)

De beste reistijd voor Ivoorkust is tussen december en februari. Het is er met gemiddeld 33 graden warm, maar er valt minder neerslag dan in de andere maanden. In de maanden mei tot en met juli valt er veel regen in Ivoorkust.

Vaccinaties en inentingen

Voor Ivoorkust zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Ivoorkust naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 65 procent van de bevolking van Ivoorkust hangt traditionele Afrikaanse religies aan. Andere grote godsdiensten zijn de islam (25 procent) en het christendom (12 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Ivoorkust wordt helaas geteisterd door burgeroorlogen waardoor een vakantie naar dit land niet voor de hand ligt. Dat is jammer, want het land beschikt over een prachtige natuur en verschillende nationale parken. Bijvoorbeeld het nationale park Taï in het zuidwesten van Ivoorkust. Dit is het grootste nationale park van West-Afrika en in dit regenwoud leven dieren als dwergnijlpaarden, luipaarden en chimpansees. Maar ook in andere delen van het land komen dieren voor, zoals olifanten, panters en buffels. In de regenwouden van Ivoorkust staan tevens veel bananenbomen. Hoewel Yamoussoukro, met de prachtige Basilique Notre-Dame de la Paix, de hoofdstad van Ivoorkust is, is voormalige hoofdstad Abidjan nog steeds het culturele en economische centrum.

 

Door:
Bijgewerkt: 14 oktober 2015, 11:27 uur
Categorieën: Afrika