Israël

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Jeruzalem
Andere grote steden: Tel Aviv, Haifa en Risjon Letsion (Rishon LeZion)
Munteenheid: Nieuwe Israëlische shekel (ILS)
Oppervlakte: 22.072 km²
Inwoners: 7.590.758 (2012)
 

Israël is een land in het Midden-Oosten (in de Levant) en ligt in het zuidwesten van Azië. Israël grenst in het noorden aan Libanon, in het noordoosten aan Syrië, in het oosten aan Palestina en Jordanië en in het zuiden aan Egypte. Daarnaast heeft het in het westen nog een lange kustlijn aan de Middellandse Zee en in het zuiden, bij Eilat, aan een inham van de Rode Zee. Het midden en noorden van het land wordt gedomineerd door gebergten en de Jordaanvallei, het westen (langs de kust) is laagland en het zuiden bestaat voornamelijk uit de Negevwoestijn. Israël wordt geteisterd door een eeuwig durende strijd en aanslagen. Het oosten van Jeruzalem wordt door Palestina als hoofdstad geclaimd.

Reisinformatie Israël

Tijdsverschil:
In Israël is het 1 uur later dan in Nederland.
Afstand A'dam-Jeruzalem:
3350 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Israël is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Israël.
Visum:
Nee
Reizen naar Israël:

Goedkope vliegtickets Israël

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Israël zijn Hebreeuws en Arabisch de officiële talen. Daarnaast wordt er onder andere Engels en Jiddisch gesproken.

Beste reistijd Israël

De beste reistijd voor Israël is tijdens het voor- en najaar. De beste maanden zijn maart, april, mei en oktober. Het is dan ongeveer 25 graden. Israël heeft hete zomers en natte zachte winters. In het zuidelijke Eilat kun je het hele jaar van de zon genieten.

Vaccinaties en inentingen

Voor Israël worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Israël naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 75 procent is het jodendom veruit de grootste religie in Israël. Daarnaast is de islam met 15 procent ook goed vertegenwoordigd in Israël. Ook zijn er nog minderheden christelijk.

Populaire bezienswaardigheden

Israël heeft een rijk cultureel aanbod. Op de eerste plaats hoofdstad Jeruzalem, de stad die vooral bekend is door de heilige klaagmuur in de oude stad. Boven de klaagmuur torent de Tempelberg met de Rotskoepel uit. Verder heeft de stad nog een aantal prachtige moskeeën en synagoges. Nazareth is een stad die erg belangrijk is voor het christelijke geloof en één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Israël. Ook de stad Jericho is een bezoek meer dan waard. Deze stad is de oudste stad ter wereld en bezit prachtige kerken, kloosters en vestingmuren. De tweede stad van het land is Tel Aviv. Deze partystad staat sinds enkele jaren op de Werelderfgoedlijst en is tevens een echte zon- en strandbestemming. Israël biedt met de ligging aan de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Dode Zee dan ook uitstekende mogelijkheden voor een strandvakantie. De belangrijkste badplaats in Israël naast Tel Aviv is Eilat, maar Nahariya, Akko en Haifa bieden ook goede mogelijkheden om aan het strand te liggen. Ten noorden van Eilat vind je het natuurreservaat Yotvata Hai-Bar. In dit park worden veel bedreigde diersoorten gefokt zodat ze kunnen worden uitgezet in de Negevwoestijn. In het oosten van deze woestijn bevindt zich de Dode Zee, nog zo'n populaire toeristentrekker.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 10:48 uur
Categorieën: Azië