Irak

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Bagdad
Andere grote steden: Mosul (Mosoel), Basra en Arbil (Erbil)
Munteenheid: Iraakse dinar (IRD)
Oppervlakte: 435.244 km²
Inwoners: 31.129.225 (2012)
 

Irak is een land in het Midden-Oosten en ligt in zuidwesten van Azië. In het noorden grenst Irak aan Turkije, in het oosten aan Iran, in het zuidoosten aan Koeweit, in het zuiden aan Saoedi-Arabië, in het westen aan Jordanië en in het noordwesten aan Syrië. Daarnaast heeft het in het zuidoosten nog ongeveer 60 kilometer kustlijn aan de Perzische Golf. Irak bestaat voornamelijk uit woestijnen. Het noorden van Irak wordt gedomineerd door heuvels en bergen. Naarmate je zuidelijker gaat wordt het landschap vlakker. Langs de twee belangrijkste rivieren van het land, de Tigris en Eufraat, is het land vruchtbaarder en wonen de meeste mensen.

Reisinformatie Irak

Tijdsverschil:
In Irak is het tijdens onze zomertijd 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 2 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bagdad:
3785 km
Vliegduur:
Ongeveer 5 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Irak is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij de visumaanvraag voor Irak.
Visum:
Ja
 

Talen

In Irak is Arabisch de officiële taal. Daarnaast wordt door een deel van de bevolking Engels, Turks, Koerdisch en Assyrisch gesproken.

Beste reistijd Irak

Irak kent milde winters en hete zomers. De beste reistijd voor Irak is in de maanden april, mei, september en oktober. De temperatuur schommelt deze periode gemiddeld tussen de 24 en 35 graden. In de zomer kan het in Irak warmer dan 40 graden worden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Irak worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Irak naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Irak, ongeveer 94 procent, is islamitisch. Hiervan is ongeveer 62 procent sjiitisch en 32 procent soennitisch.

Populaire bezienswaardigheden

Tijdens de Irakoorlog zijn veel populaire bezienswaardigheden in Irak vernield. Hierdoor is het land niet ingesteld op toeristen. Desondanks probeert Irak langs de Perzische Golf in het zuiden het toerisme weer aan te moedigen door hotels en resorts te bouwen en historische gebouwen te restaureren. Ook elders in Irak zijn nog genoeg dingen te zien. Zo beschikt het over enkele mooie markten en bazaars. In de stad Arbil (Erbil) staat de overdekte Qaysaria Bazaar. Deze bazaar is een heus doolhof waar je leuk doorheen kunt slenteren. Ook in hoofdstad Bagdad heb je leuke markten. De Al Sefafier markt is één van de oudste markten in Bagdad. Ook de Souq el Gomá is een bezoek waard. Verder hebben nog een aantal musea de oorlog overleefd. Bijvoorbeeld het Nationaal Iraaks Museum.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:35 uur
Categorieën: Azië