India

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: New Delhi
Andere grote steden: Mumbai, Bangalore, Hyderabad en Ahmedabad
Munteenheid: Indiase roepie (INR)
Oppervlakte: 3.287.263 km²
Inwoners: 1.205.073.612 (2012)
 

India is een land in Zuid-Azië. India is na China het land met de meeste inwoners. Hoewel New Delhi de hoofdstad is, heeft Mumbai (het voormalige Bombay) de meeste inwoners en is de vierde stad in de wereld naar inwonersaantal. India grenst in het noorden van west naar oost aan Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar (Birma) en Bangladesh. Verder wordt het land omsloten door de Indische Oceaan in het westen en zuiden en door de Golf van Bengalen in het oosten. Ten zuidoosten van India ligt Sri Lanka en in het zuidwesten liggen de Malediven. India is verdeeld in 28 staten en 7 territoria. Het landschap van India is in te delen in drie delen. Het noorden is bergachtig met onder andere de Himalaya, in het westen ligt de Tharwoestijn en het zuiden wordt gedomineerd door plateaus. In 1947 werd India onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

De Taj Mahal.

De Taj Mahal.

Reisinformatie India

Tijdsverschil:
In India is het tijdens onze zomertijd 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 4,5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-New Delhi:
6360 km
Vliegduur:
Ongeveer 8 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in India is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit India.
Visum:

Ja (visum India of visum India)

Reizen naar India:

Goedkope vliegtickets India
Vakantie en rondreizen India

India reizen

 

Talen

India heeft veel verschillende officiële talen, waarvan Hindi en Engels de grootste zijn. Daarnaast kent India nog ongeveer 415 andere talen die gesproken worden.

Beste reistijd India

De beste reistijd in heel India is tijdens onze wintermaanden. Het noorden van India kun je het beste bezoeken tussen november en januari. Het is er met 31 graden nog niet zo warm als de rest van het jaar en er valt vrijwel geen neerslag. Het westen en oosten van India kun je het beste bezoeken tussen december en februari. Tijdens de zomer kan het verstikkend heet worden in India en valt er meer neerslag.

Vaccinaties en inentingen

Voor India worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over India naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 80 procent van de bevolking van India hangt het hindoeïsme aan. De islam heeft met 14 procent ook een groot aantal aanhangers in India.

Populaire bezienswaardigheden

India is een groot land en heeft voor toeristen veel te bieden, waardoor het lastig is om in een paar weken het hele land te zien. Maar voordat je vertrekt, moet je je papieren in orde hebben. Online een visum voor India aanvragen kan gelukkig snel en eenvoudig. Regel een India visum bij een betrouwbare partij. Het is daarnaast onmogelijk om alle mooie plekken van India op te noemen. Daarom een kleine selectie.

Noord-India
In het uiterste noorden is een bezoek aan het hoogste gebergte ter wereld, de Himalaya, een must. Iets zuidelijker liggen de boeiende hoofdstad New Delhi, met onder andere de grootste moskee van India Jama Masjid en het National Gandhi Museum, de wereldberoemde Taj Mahal in de stad Agra en de heilige stad Varanasi.

Midden-India
Het westen van India wordt gedomineerd door woestijnen. Zo vind je in woestijnstad Jaipur prachtige paleizen van de Maharajas. Ook het windpaleis Hawa Mahal ligt in het westen van India. Net als Mumbai, de economische en filmmetropool (Bollywood) van India. Enkele bezienswaardigheden in Mumbai zijn de Gateway of India en de drie kilometer lange boulevard Marine Drive. Verder heb je in het westen van India ook prachtige stranden rond Goa, Rajasthan, Gujarat en Maharashtra. In het midden van het land ligt de staat Madhya Pradesh. Hier bevindt zich het mooie Bandhavgarh National Park. Je kunt hier op de de rug van een olifant door de jungle trekken. Onderweg kom je wellicht de witte tijger tegen. Een ander mooi park is het Kanha national park. Ook hier kun je veel wilde dieren spotten. Het oosten van India is erg rustiek en bezit met Calcutta over een belangrijke culturele stad met prachtige paleizen.

Zuid-India
Het zuiden van India, langs de Indische Oceaan, is erg tropisch. Je vindt hier veel kleurrijke hindoetempels en dichte regenwouden. Ook is het mogelijk om boottochten te maken door de backwaters in Kerala.

Reisgidsen India

reisgidsen-india

Koop bovenstaande India reisgidsen online bij reisboekwinkel De Zwerver of bekijk alle reisgidsen over India.

 

Door:
Bijgewerkt: 24 oktober 2018, 20:45 uur
Categorieën: Azië