Hongkong (Hong Kong)

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Central (Victoria)
Munteenheid: Hongkongse dollar (HKD)
Oppervlakte: 1104 km²
Inwoners: 7.153.519 (2012)
 

Hongkong (of Hong Kong) is een speciale administratieve regio van China en ligt in Zuidoost-Azië. Het gebied heeft haar economische en politieke autonomie, maar behoort wel tot de Volksrepubliek China. Het gebied bestaat naast het vasteland (New Territories en Kowloon) uit 235 eilanden, waarvan Lantau en Hongkong de grootste zijn. Hongkong ligt in de Zuid-Chinese Zee en grenst alleen aan China. Het landschap van Hongkong wordt gekenmerkt door heuvels en bergen. Hoewel Hongkong vooral bekend is door haar vele wolkenkrabbers en indrukwekkende skyline is slechts 25 procent van het totale gebied ontwikkeld. Ongeveer 40 procent bestaat uit parken, natuurreservaten en stranden. Hongkong is één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld.

De skyline van Hongkong is één van de mooiste ter wereld.

De skyline van Hongkong is één van de mooiste ter wereld.

Reisinformatie Hongkong (Hong Kong)

Tijdsverschil:
In Hongkong is het tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Central (Victoria):
9290 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Hongkong is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 1 maand geldig is na vertrek uit Hongkong (let op: voor China gelden andere voorwaarden).
Visum:
Nee
Reizen naar Hongkong (Hong Kong):

Goedkope vliegtickets Hongkong
Vakantie en rondreizen Hongkong

 

Talen

In Hongkong zijn Engels en Chinees de officiële talen.

Beste reistijd Hongkong (Hong Kong)

De beste reistijd voor Hongkong is in de maanden maart, april, november en december. Met 20 tot 25 graden is de temperatuur er nog aangenaam en er valt deze periode weinig regen. In de zomermaanden kan er veel regen vallen in Hongkong en is het er tropisch warm.

Vaccinaties en inentingen

Voor Hongkong worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Hongkong naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 90 procent van de bevolking van Hongkong hangt de Chinese volksreligie aan. Daarnaast is ongeveer 8 procent christelijk en wonen er moslims in Hongkong.

Populaire bezienswaardigheden

De bekendste en best bezochte toeristische attractie in Hongkong is Victoria Peak (ook The Peak of Mount Austin genoemd). Vanaf deze 552 meter hoge berg in het westelijke deel van Hongkong-eiland heb je een verbluffend uitzicht over de metropool. Op The Peak bevindt zich een park en twee grote shoppingcentra. Op Hongkong-eiland vindt ook iedere avond een prachtige lichtshow plaats. Ga voor het beste uitzicht naar de Victoriahaven op het schiereiland Kowloon aan de andere kant van het water. Aan de Avenue of the Stars (Tsim Sha Tsui Promenade), waar de sterren van Hongkong worden geëerd en een beeld van Bruce Lee staat, wordt tijdens de show muziek gedraaid en worden verhalen verteld. Op het schiereiland Kowloon vind je ook de Wong Tai Sin Tempel, dat één van de grootste bezienswaardigheden is in Hongkong. Ook het Hongkong Museum of Art bevindt zich op dit eiland. Eén van Hongkongs belangrijkste boeddhistische heiligdommen is het Po Lin klooster. Dit klooster ligt in de buurt van de luchthaven van Hongkong en tegenover het klooster staat het 34 meter hoge Tian Tan Boeddhabeeld, ook bekend als de Grote Boeddha. Enkele andere populaire attracties in Hongkong zijn de Ladies' Market in de Tung Choi Street en een rondvaart door de Victoriahaven. Het populairste en makkelijkst bereikbare strand is Repulse Bay Beach in het zuiden van Hongkong-eiland. Het strand van Hung Shing Yeh is het populairste strand op het eiland Lamma. Ook erg mooi is de MacLehose wandelroute, op het Sai Kung Schiereiland. Dit wandelpad voert je langs de Tai Long Wan baai met vier prachtige witte zandstranden, mangrovebossen en een adembenemend uitzicht.

 

Door:
Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:25 uur
Categorieën: Azië