Hongarije

Bestemmingsinfo | Europa


Hoofdstad: Boedapest
Andere grote steden: Debrecen, Miskolc en Szeged
Munteenheid: Hongaarse forint (HUF)
Oppervlakte: 93.027 km²
Inwoners: 9.958.453 (2012)
 

Hongarije is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het noorden aan Slowakije, in het noordoosten aan Oekraïne, in het oosten aan Roemenië, in het zuiden aan Servië en Kroatië en in het westen aan Slovenië en Oostenrijk. Het land heeft geen kustlijn, maar beschikt met het Balatonmeer in het westen van het land wel over een groot meer. Het grootste deel van het land bestaat uit laagvlaktes, op de grens met Slowakije (met de uitlopers van de Karpaten) en ten westen van de Donau, waar het landschap glooiend is, na.

Hoofdstad Boedapest.

Hoofdstad Boedapest.

Reisinformatie Hongarije

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Hongarije.
Afstand A'dam-Boedapest:
1145 km
Vliegduur:
Ongeveer 1 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Hongarije is een identiteitskaart of paspoort noodzakelijk.
Visum:
Nee
Reizen naar Hongarije:

Goedkope vliegtickets Hongarije
Vakanties en rondreizen Hongarije

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Hongarije is Hongaars de officiële taal.

Beste reistijd Hongarije

De beste reistijd voor Hongarije is in de maanden mei, september en oktober. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 15 en 23 graden. De zomers kunnen erg warm zijn in Hongarije.

Vaccinaties en inentingen

Voor Hongarije worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Hongarije naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Met ongeveer 50 procent is de meerderheid van de Hongaarse bevolking rooms-katholiek. Ook wordt het calvinisme met 15 procent breed gedragen. Ongeveer 15 procent is niet gelovig.

Populaire bezienswaardigheden

Boedapest (of Budapest), de hoofdstad van Hongarije, is een prachtige stad die steeds meer wordt ontdekt als populaire citytrip. De stad, die wordt doorsneden door de rivier de Donau, bestaat uit twee delen, Buda en Pest. Buda is het heuvelachtige deel van de stad ten westen van de Donau en Pest is het vlakke deel ten oosten van deze rivier. Vanaf de heuvel in Buda, waar je met een stijle tram heen kunt, heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de stad. In dit deel kun je onder andere naar de burcht, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. In het lager gelegen Pest is het Parlementsgebouw het grootste en opvallendste bouwwerk. Andere bezienswaardigheden in Pest zijn de Sint-Stefanusbasiliek, de belangrijkste boulevard de Andrássy út en het heldenplein. Een andere leuke attractie in Boedapest zijn de vele badhuizen. Voor meer ontspanning in Hongarije ga je naar het Balatonmeer. Dit meer is 79 kilometer lang en er liggen leuke dorpjes langs het meer. Ben je jong en wil je feesten, ga dan naar Siofok. In Somogyvár kun je een bezoek brengen aan een ruïne van een benedictijnenklooster. Het meest karakteristieke park van Hongarije is het Hortobágy Nationaal Park, in het oosten van het land. Hier heb je verschillende gebieden, zoals steppe, meertjes, moerassen en bossen. Ook lopen hier de herkenbare witgrijze Marha koeien met grote horens rond.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 13:56 uur
Categorieën: Europa