Honduras

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Tegucigalpa
Andere grote steden: San Pedro Sula, Choloma en La Ceiba
Munteenheid: Hondurese lempira (HNL)
Oppervlakte: 112.492 km²
Inwoners: 8.296.693 (2012)
 

Honduras is een land in Midden-Amerika in het continent Noord-Amerika. Het land grenst in het noorden en oosten aan de Golf van Honduras (Caribische Zee), in het zuiden aan Nicaragua, in het zuidwesten aan El Salvador en in het noordwesten aan Guatemala. Daarnaast heeft het in het zuiden nog een korte kustlijn met de Grote Oceaan. Met de Islas de la Bahía (Baai-eilanden), waarvan Roatán de grootste is, en de Islas Santanilla heeft Honduras ook enkele eilanden in de Caribische Zee. Op het noorden en langs de kusten na is het land overwegend bergachtig.

Parelwitte stranden op het eiland Guanaja (Foto: Sonja Stark

Parelwitte stranden op het eiland Guanaja (Foto: Sonja Stark)

Reisinformatie Honduras

Tijdsverschil:
In Honduras is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 7 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Tegucigalpa:
8925 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Honduras is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Honduras.
Visum:
Nee
Reizen naar Honduras:

Goedkope vliegtickets Honduras
Vakantie en rondreizen Honduras

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 

Talen

In Honduras is Spaans de enige officiële taal.

Beste reistijd Honduras

Honduras is het beste te bezoeken tussen februari en mei. Het is dan gemiddeld 30 graden in Honduras en je ontwijkt de door regenbuien geteisterde periode tussen mei en oktober.

Vaccinaties en inentingen

Voor Honduras worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Honduras naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Honduras is christelijk. Met 45 procent wonen er meer rooms-katholieken dan protestanten (35 procent).

Populaire bezienswaardigheden

De ruïnes in de Mayastad Copán, in het uiterste westen vlakbij de grens met Guatemala, zijn een populaire bezienswaardigheid in Honduras. De overblijfselen uit deze stad staan op de Werelderfgoedlijst. Je kunt er nog tempels, sportvelden, pleinen en een amfitheater vinden. Ook Trujillo is een bezoek waard door haar vele koloniale gebouwen. Honduras beschikt ook over prachtige natuur. Bijvoorbeeld rond het meer van Yojoa (Lago de Yojoa) dat wordt omringt door groene bergen en heuvels. Het land heeft ook enkele nationale parken. Zo is Punta Sal een populair park. Dit park kenmerkt zich door mangrovebossen, moerassen en jungle en de Caribische kust langs het park heeft prachtig koraal. Vlakbij dit park bevindt zich tevens de populairste badplaats van het vasteland. Het kleine plaatsje Tela heeft de mooiste stranden van Honduras. Met de Baai-eilanden Roatán, Guanaja en Utila heeft het bovendien enkele paradijsjes voor de kust. Deze eilanden zijn populair bij duikers en ze beschikken over prachtige witte zandstranden. De binnenlanden van deze eilanden zijn dichtbegroeid.

 

Door:
Bijgewerkt: 5 juni 2018, 13:53 uur
Categorieën: Noord-Amerika