Haïti

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Port-au-Prince
Andere grote steden: Carrefour, Delmas en Pétionville
Munteenheid: Haïtiaanse gourde (HTG)
Oppervlakte: 27.750 km²
Inwoners: 9.801.664 (2012)
 

Haïti is een land in het Caribisch gebied. Het land ligt op het westelijke deel en beslaat een derde van het eiland Hispaniola en het beschikt over een aantal kleinere eilanden. De Dominicaanse Republiek neemt het oostelijke en grootste deel in beslag. In het noorden grenst het land aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. Links van Haïti liggen Cuba en Jamaica. Haïti is één van de armste landen ter wereld en het kent een roerige geschiedenis met veel volksopstanden. Ook heeft het last gehad van natuurrampen als overstromingen, orkanen en aardbevingen. Haïti wordt gekenmerkt door bergen en heuvels.

Reisinformatie Haïti

Tijdsverschil:
Op Haïti is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Afstand A'dam-Port-au-Prince:
7535 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Haïti is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek van Haïti.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Haïti is Frans de enige officiële taal. Daarnaast wordt er ook Kreyol gesproken en spreekt men over het algemeen ook Engels.

Beste reistijd Haïti

Je kunt Haïti het beste bezoeken in de maanden november tot en met februari. Het is er dan gemiddeld 30 graden, net iets koeler dan de rest van het jaar. Het orkaanseizoen vindt in augustus en september plaats op Haïti.

Vaccinaties en inentingen

Voor Haïti worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga voor meer informatie naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Haïti naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Haïti is rooms-katholiek, maar ook voodoo wordt breed gedragen. Daarnaast is het protestantisme sterk in opkomst op Haïti.

Populaire bezienswaardigheden

Het land heeft twee nationale parken. In het Pic Macaya National Park bevinden zich de laatste regenwouden van het land. Ook in nationaal park La Visite bestaat voornamelijk uit bos. Dit park is uitermate geschikt voor het bekijken van verschillende vogelsoorten. De beste en mooiste stranden op Haïti zijn aan de kaap in het noordwesten te vinden langs de snelweg 21. Ook het zuidelijke schiereiland bezit mooie stranden. Bijvoorbeeld in de buurt van het voodoostadje Jacmel. Hier heb je prachtige zandstranden met helderblauw water. Deze stad wordt verder gekenmerkt door haar koloniale gebouwen, belangrijke voodootempels en drukke nachtleven. Twee steden die een bezoek waard zijn, zijn hoofdstad Port-au-Prince en Cap-Haïtien. Deze laatste stad ligt in een prachtige baai tegen groene bergen. De stad heeft opvallende Spaanse invloeden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:32 uur
Categorieën: Noord-Amerika