Guinee-Bissau

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Bissau
Andere grote steden: Bafatá, Gabú en Bissorã
Munteenheid: CFA-frank (XOF)
Oppervlakte: 36.125 km²
Inwoners: 1.628.603 (2012)
 

Guinee-Bissau is een land in het noordwesten van Afrika. Guinee-Bissau mag niet worden verward met buurland Guinee. Het land werd in 1975 onafhankelijk van Portugal en ligt aan de Atlantische Oceaan. Verder grenst het kleine Guinee-Bissau in het noorden aan Senegal en in het oosten en zuiden aan Guinee. Het landschap van Guinee-Bissau is door de jaren heen erg veranderd door erosie. Voorheen werd het landschap gekenmerkt door meer heuvels, maar die zijn nu zo goed als verdwenen of in hoogte afgenomen. De hoogste overgebleven bergen en heuvels liggen in het zuidoosten tegen de grens met Guinee. Het oosten wordt gedomineerd door savannen en in het westen heeft Guinee-Bissau een verbrokkelde kustvlakte. Ook heeft het land meerdere eilanden vlak voor de kust.

Reisinformatie Guinee-Bissau

Tijdsverschil:
In Guinee-Bissau is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Bissau:
4870 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 15 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Guinee-Bissau is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Guinee-Bissau.
Visum:
Ja
 

Talen

In Guinee-Bissau is Portugees de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende creoolse talen gesproken.

Beste reistijd Guinee-Bissau

De beste reistijd voor Guinee-Bissau is tussen december en februari. Het is er met gemiddeld 32 graden iets kouder dan in het voorjaar en er valt vrijwel geen regen, in tegenstelling tot het regenseizoen die van juni tot en met oktober duurt in Guinee-Bissau.

Vaccinaties en inentingen

Voor Guinee-Bissau zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Guinee-Bissau naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer de helft van de bevolking van Guinee-Bissau hangt natuurgodsdiensten aan. Met 40 procent leven er ook veel moslims in Guinee-Bissau. Ongeveer 10 procent is christelijk (voornamelijk rooms-katholiek).

Populaire bezienswaardigheden

Guinee-Bissau is vooral bekend om de Bijagóseilanden. Dit is een groep van 21 hoofdeilanden en meerdere kleinere eilanden. De bewoonde en drukst bezochte eilanden zijn Caravela, Bolama en Bubaque. Op deze eilandengroep bevinden mangroven en regenwouden, maar ook savannen en zandbanken. Zo heb je er tevens prachtige zandstranden. Ook de nationale parken Orango Islands en Joao Vieira Poilao Islands Marine vind je hier. In deze parken leven heel veel diersoorten zoals nijlpaarden, zeekoeien, zeeschildpadden en krokodillen. Het eiland Bolama ligt het dichtst bij het vasteland. Op dit eiland bevindt zich ook de gelijknamige en voormalige hoofdstad van het land. In deze stad staan nog verschillende overblijfselen van de koloniale Portugese periode. Iets buiten de stad heb je mooie stranden. De huidige hoofdstad is Bissau. In deze schilderachtige plaats kun je interessante musea bezoeken en heb je leuke markten.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:31 uur
Categorieën: Afrika