Guinee

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Conakry
Andere grote steden: Nzérékoré, Kankan en Kindia
Munteenheid: Guinese frank (GNF)
Oppervlakte: 245.857 km²
Inwoners: 10.884.958 (2012)
 

Guinee is een land in het noordwesten van Afrika. Guinee werd in 1958 onafhankelijk van Frankrijk en heette tot die tijd Frans-Guinee. Guinee wordt soms ook wel Guinee-Conakry genoemd om het verschil met Guinee-Bissau aan te duiden. Het land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en wordt verder ingesloten door Guinee-Bissau, Senegal en Mali in het noorden, Ivoorkust in het oosten en Sierra Leone en Liberia in het zuiden. Guinee wordt gekenmerkt door vier geografische regio's. Van west naar oost zijn dat laagland, bergketens, woestijn en regenwouden.

Reisinformatie Guinee

Tijdsverschil:
In Guinee is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Conakry:
5050 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Guinee is een paspoort noodzakelijk dat bij de visumaanvraag nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Guinee.
Visum:
Ja
 

Talen

In Guinee is Frans de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere dialecten gesproken.

Beste reistijd Guinee

De beste reistijd voor Guinee is tussen december en maart. Het is er met gemiddeld 31 graden warmer dan de rest van het jaar, maar er valt vrijwel geen neerslag. Tussen juni en oktober komt het water met bakken uit de lucht boven Guinee.

Vaccinaties en inentingen

Voor Guinee worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Guinee naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van Guinee is moslim. Ook christelijke (voornamelijk rooms-katholiek) en Afrikaanse religies worden door veel mensen aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

De belangrijkste reden waarom toeristen naar Guinee gaan is door de ongerepte natuur in de binnenlanden. In het hoogland van Fouta Djalon vind je onder andere de watervallen van Ditinn en Kambadaga. In de buurt van deze watervallen zijn mooie wandelingen te maken. Ook het nationale park Mount Nimba, aan de grens met Ivoorkust, is een bezoek meer dan waard. Dit park, dat door UNESCO is uitgeroepen tot beschermd gebied, bezit prachtige natuur en dieren als apen, antilopen en katachtigen. Ook het door bos en bergen gekenmerkte gebied Guinée Forestière ligt daar in de buurt. Ook hier zijn prachtige wandelingen te maken en je komt er bosolifanten tegen. Wil je één of meerdere dagen naar het strand, dan is Cape Verga een geschikte bestemming. Tussen Belair Beach en Sobané Beach liggen de populaire en mooiste stranden in Guinee. Deze stranden liggen op enkele uurtjes rijden van hoofdstad Conakry. Ook het eiland Îles de Los bezit mooie stranden. Conakry ligt aan de Atlantische Oceaan en was vroeger de belangrijkste plaats voor Franse kolonialisten. Hier vind je een oude kathedraal, meerdere mooie moskeeën zoals de Faysalmoskee (de grootste van West-Afrika) en leuke markten. In het stadsdeel Ratomba, waar je 's avonds uitstekend van het nachtleven kunt genieten en goede restaurants hebt, liggen de Kakimbon grotten. Dit was vroeger een belangrijke religieuze plek voor het Baga volk.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:30 uur
Categorieën: Afrika