Grenada

Bestemmingsinfo | Noord-Amerika


Hoofdstad: Saint George's
Andere grote steden: Grenville, Gouyave en Victoria
Munteenheid: Oost-Caribische dollar (XCD)
Oppervlakte: 344 km²
Inwoners: 109.011 (2012)
 

Grenada is één van de kleinste landen ter wereld. Het land ligt in het Caribisch gebied in de Caribische Zee en bestaat uit het hoofdeiland, waar het grootste deel van de bevolking woont, en acht andere kleine eilanden. Grenada ligt ten zuiden van Saint Vincent en de Grenadines, ten noorden van Trinidad en Tobago en Venezuela en ten zuidwesten van Barbados. Grenada maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn erg bergachtig. Grenada werd in 1974 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Reisinformatie Grenada

Tijdsverschil:
Op Grenada is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Saint George's:
7380 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf op Grenada is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst op Grenada.
Visum:
Nee
 

Talen

Op Grenada is Engels de officiële taal. Daarnaast wordt veel Frans gesproken.

Beste reistijd Grenada

Grenada is het beste te bezoeken tussen januari en april. Het is dan gemiddeld ongeveer 30 graden, net als de rest van het jaar. Het orkaanseizoen vindt op Grenada plaats in de maanden augustus en september.

Vaccinaties en inentingen

Voor Grenada worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Grenada naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Grenada is christelijk. Zo'n 50 procent is rooms-katholiek en ongeveer 15 procent gaat naar de Anglicaanse kerk. Verder zijn er nog andere protestantse stromingen die aangehangen worden.

Populaire bezienswaardigheden

De belangrijkste reden voor toeristen om Grenada te bezoeken zijn de talloze parelwitte stranden en het helderblauwe zeewater. Duikers en snorkelaars kunnen hun hart ophalen in de koraalriffen en bij de vele scheepswrakken voor de kust. De populairste stranden op Grenada vind je bij Grand Anse Bay, ten zuiden van hoofdstad Saint George's. Hier liggen ook de meeste hotels en resorts. Voor wat meer rust ga je naar Morne Rouge, in het noorden van Grenada. Ook hier heb je hele mooie stranden. Voor de rustigste stranden met helderblauw water ga je echter naar eiland Carriacou, een populair eiland onder duikers. Hoofdstad Saint George's is één van de mooiste hoofdsteden in de Cariben. De stad is erg mooi gelegen aan een inham en in de stad vind je nog veel oude koloniale gebouwen. Vanaf Fort George op een heuvel naast de stad heb je een prachtig uitzicht over de stad en zee. Met het Grand Etang National Park heeft Grenada ook een mooi park. In dit regenwoud kun je prachtige wandelingen maken en vind je veel meertjes en watervallen.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:28 uur
Categorieën: Noord-Amerika