Ghana

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Accra
Andere grote steden: Kumasi, Tamale en Ashiaman
Munteenheid: Ghanese cedi (GHS)
Oppervlakte: 238.533 km²
Inwoners: 24.652.402 (2012)
 

Ghana is een land in het westen van Afrika. In het zuiden heeft Ghana een kustlijn van 539 kilometer aan de Golf van Guinee (Atlantische Oceaan). Ook hoofdstad Accra ligt aan zee. Verder grenst Ghana in het westen aan Ivoorkust, in het noorden aan Burkina Faso en in het oosten aan Togo. Ghana wordt gekenmerkt door laagvlaktes, regenwouden en enkele heuvels en rivieren. In het midden van het land ligt een hoger plateau. In het oosten neemt het stuwmeer Volta een aanzienlijk deel van het land in beslag.

Reisinformatie Ghana

Tijdsverschil:
In Ghana is het tijdens onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 1 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Accra:
5230 km
Vliegduur:
Ongeveer 6 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Ghana is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Ghana.
Visum:
Ja
 

Talen

In Ghana is Engels de enige officiële taal. Daarnaast worden nog verschillende andere inheemse talen en dialecten gesproken.

Beste reistijd Ghana

De beste reistijd voor Ghana is tussen december en februari. Het is er met gemiddeld 31 graden warm, maar er valt minder neerslag dan in de andere maanden. Ook in juli en augustus zijn goede reismaanden voor Ghana.

Vaccinaties en inentingen

Voor Ghana zijn verschillende vaccinaties verplicht en worden meerdere inentingen aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Ghana naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 70 procent van de bevolking van Ghana is christelijk. Andere grote godsdiensten zijn de islam (15 procent) en traditionele Afrikaanse religies.

Populaire bezienswaardigheden

Het economische en culturele centrum van het land is hoofdstad Accra. Met haar voorsteden strekt deze stad zich honderd kilometer langs de kust uit. In de havenstad kun je het nationale museum bezoeken waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Ook is een bezoekje aan één van de markten, zoals Makola Market en Kaneshie Market, een aanrader. Een andere interessante stad is Kumasi. Als je Ghana verder gaat bekijken mag je één van de nationale parken niet overslaan. Mole National Park, in het noorden van Ghana, is het grootste park van Ghana en hier leven veel soorten dieren zoals olifanten, apen, leeuwen, luipaarden en krokodillen. Het is mogelijk om hier op safari te gaan en in het park te overnachten. Ook het nationale park Digya in het oosten is vanwege de grote populatie olifanten en luipaarden populair. Met haar ligging aan zee beschikt Ghana ook over stranden, waarvan een deel helaas ernstig vervuild is. Een populair zandstrand is dat bij Busua & Dixcove. Ook surfers komen hier graag vanwege de hoge golven. Een ander mooi strand is White Sands Beach bij het plaatsje Winneba.

 

Door:
Bijgewerkt: 29 juni 2013, 18:26 uur
Categorieën: Afrika