Georgië

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Tbilisi
Andere grote steden: Koetaisi, Batoemi en Roestavi
Munteenheid: Georgische lari (GEL)
Oppervlakte: 69.700 km²
Inwoners: 4.570.934 (2012)
 

Georgië is een land dat voor het grootste gedeelte in Zuidwest Azië ligt. Doordat het echter ook voor een klein deel in Europa ligt is het een transcontinentale staat. Georgië beschouwt zichzelf als een Europese land. Het land grenst in het noorden aan Rusland, in het oosten aan Azerbeidzjan, in het zuiden aan Armenië en Turkije en in het westen aan de Zwarte Zee. Met Abchazië en Zuid-Ossetië heeft het twee autonome regio's binnen de landsgrenzen. In het noorden ligt de Grote Kaukasus en langs de zuidgrens de Kleine Kaukasus, met meerdere lavaplateaus. Ook in het midden van het land liggen veel verschillende bergketens. De Sjchara is met 5068 meter de hoogste bergtop in Georgië.

Reisinformatie Georgië

Tijdsverschil:
In Georgië is het tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 3 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Tbilisi:
3200 km
Vliegduur:
Ongeveer 4 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Georgië is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Georgië.
Visum:
Nee
 

Talen

In Georgië is Georgisch de officiële taal. Daarnaast worden er nog verschillende verwante talen als Mingreels, Svanetisch en Lazisch gesproken. In Abchazië is Abchazisch de officiële taal.

Beste reistijd Georgië

De beste reistijd voor Georgië is in de maanden april, mei en september. Je ontwijkt dan de meeste regen. Langs de Zwarte Zee valt er meer regen dan in het binnenland. De gemiddelde temperatuur deze maanden ligt tussen de 20 en 25 graden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Georgië worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Georgië naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Ongeveer 85 procent van de bevolking van Georgië is christelijk, waarvan veruit het grootste deel naar de orthodoxe kerk gaat. Daarnaast is ongeveer 10 procent van de bevolking moslim.

Populaire bezienswaardigheden

De hoofdstad van Georgië is Tbilisi en daar is voldoende te zien en doen. De stad ligt prachtig tussen verschillende bergketens van de Kaukasus. Aan de rand van de stad vind je Narikala. Dit is een oude fort die over de stad kijkt en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. In de stad zelf staan veel kerken, synagogen en musea en liggen veel kleine kasseinstraatjes. Lang geleden was Mtscheta de hoofdstad van Georgië. In deze plaats vind je nog veel historische gebouwen, zoals de Svetitschoveli-kathedraal. Mede hierdoor staat deze stad op de Werelderfgoedlijst. In het midden van Georgië, in de Kleine Kaukasus, ligt het nationale park Borjomi-Charagaoeli. Dit is één van de grootste nationale parken in Europa en Azië en je vindt er een grote diversiteit aan flora en fauna. Vanuit dit park is het slechts een klein eindje rijden naar kuuroord Borjomi, waar je meerdere warmwaterbronnen hebt. Ook voor een zon- en strandvakantie is Georgië geschikt. Langs de Zwarte Zee heb je een subtropisch klimaat. Onder andere in de buurt van de stad Batoemi aan de Kaukasische riviera liggen enkele mooie stranden. De stad zelf, met haar oude stadscentrum, Turkse badhuizen en botanische tuinen, is ook een bezoek waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 29 juni 2013, 18:25 uur
Categorieën: Azië